Krajniak s Palkom spustili petíciu proti rušeniu rodičovského dôchodku

Zámerom petície je tiež vyjadriť nesúhlas so znížením podpory rodín s deťmi.

Snímka obrazovky 2024-09-19 o 11.03.23 Mamy s nosičmi na sebe počas podujatia Mama deň trochu inak. Foto: Veronika Mihaliková/TASR

„Nesúhlasíme s tým, aby táto vláda robila z rodičov ľudí tretej kategórie tým, že im okrem zvýšenia daní ešte aj znižuje dôchodky a platy,“ uviedol predseda petičného výboru Milan Krajniak. „Chceme sa zastať pracujúcich rodičov, ktorí vychovávajú deti, ako aj rodičov na dôchodku, ktorých deti na Slovensku pracujú a platia dane či odvody,“ dodal. 

Vladimír Palko, autor slovenskej koncepcie rodičovského dôchodku, tvrdí, že je „nespravodlivé, ak štát trestá rodičov na dôchodku zníženými dôchodkami za to, že vychovali pracujúce deti, ktoré na Slovensku platia dane a odvody“.

Petičný výbor petície ZA RODIČOV tvoria bývalý minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak, autor slovenskej koncepcie rodičovského dôchodku a bývalý minister vnútra Vladimír Palko, ako aj matematik a informatik Šimon Sádovský. Petičný hárok si môžu občania stiahnuť na stránke peticiazarodicov.sk.

(est)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.
Prejsť na článok
Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť…
Prejsť na článok