Výbuchy pagerov, psychologický teror a Izrael ako guľa potápajúca dôveryhodnosť Západu

Izrael operáciou v Libanone, pri ktorej vybuchujúce pagery a vysielačky zabili desiatky ľudí a tisíce zranili, prekročil ďalšie tabu. Jastrabi v izraelskej vláde pritom pokračujú v obnažovaní pokrytectva Západu.

Izraelský premiér Benjamin Netanyhu a americká viceprezidentka a kandidátka na prezidentku Kamala Harrisová. Foto: ČTK/DPA/Kenny Holston - Pool via CNP Izraelský premiér Benjamin Netanyhu a americká viceprezidentka a kandidátka na prezidentku Kamala Harrisová. Foto: ČTK/DPA/Kenny Holston - Pool via CNP

Libanon za ostatné dva dni zasiahli dve vlny sofistikovaných koordinovaných útokov. Najskôr v utorok došlo k synchronizovaným výbuchom pagerov a po 24 hodinách začali v krajine vybuchovať aj vysielačky.

Strojcom operácie bola podľa západných médií izraelská tajná služba Mosad a terčom šiitske militantné hnutie a politická strana Hizballáh, ktoré je spojencom Iránu a palestínskeho Hamasu. Medzi obeťami však nie sú len členovia Hizballáhu, ale aj deti a zdravotníci. Celkovo pri útokoch zahynulo 32 ľudí a až 3 500 utrpelo zranenia. Podľa libanonských svedkov elektronické zariadenia vybuchovali aj v rukách civilistov, ktorí s Hizballáhom nemajú nič spoločného.

Spravme si test Ruskom


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.