Bývalý moderátor Kovačič bude žalovať Markízu

Novinár Michal Kovačič, ktorý v súčasnosti pracuje na novom mediálnom projekte 360°, bude riešiť spor s niekdajším zamestnávateľom súdnou cestou. Výpoveď od TV Markíza totiž považuje za neplatnú.

BwIktkpTURBXy83ZDczMGQwYWViNTVlYjQ2Mzc1OWFhMjk1MjlmZDdkNy5qcGeSlQMABc0DHc0BwJUCzQfQAMLD Michal Kovačič. Foto: Instagram/ M. Kovačič

„Úprimne povedané, mne sa do toho veľmi nechcelo. Ale na druhej strane, práve kolegovia z odborov, s ktorými sme sa o tom bavili, povedali, že bez ohľadu na to, že to nie je žiadny sen s niekým sa doťahovať roky na súde, sme sa zhodli a dohodli, že je to potrebné. Odbory vyslovene vyhlásili, že výpoveď bola protiprávna a treba to urobiť. S kolegami som sa zhodol a súhlasil som s tým, že žalobu treba podať,“ uviedol novinár v relácii Rozhovory so Šimonom.

Televízia dala moderátorovi výpoveď 28. júna. Novinárska tvár relácie Na telo už vtedy tvrdila, že bez súhlasu odborov, ktorých bola súčasťou, ide o porušenie zákona.

„Spravodajské odbory TV Markíza vítajú rozhodnutie, dnes už nášho bývalého kolegu a predsedu Michala Kovačiča, podať žalobu voči Televízii Markíza o určenie neplatnosti skončenia jeho pracovného pomeru,“ reagovali pre Aktuality odbory.

„Člena odborového orgánu nie je možné prepustiť bez súhlasu odborovej organizácie, my sme náš nesúhlas navyše podložili rozsiahlou argumentáciou. Sme pripravení Michalovi poskytnúť plnú súčinnosť pri dokazovaní,“ dodali.

Generálny riaditeľ televízie Peter Gažík pre Postoj uviedol, že v Markíze nepočítajú s tým, že by sa Kovačič vrátil na obrazovky, lebo „hrubo porušil pracovnú disciplínu“. Narážal tým na situáciu, keď na konci jeden časti relácie Kovačič hovoril o údajnej orbanizácii slovenských médií a o tom, že redaktori Markízy nečelia iba tlakom od politikov, ale aj od vedenia televízie.

(est)


Slovenská republika schválila návrh zákona, ktorým bude Smernica o rodovej rovnosti na pracovisku transponovaná do vnútroštátneho právneho poriadku. Smernica zavádza okrem iného povinné kvóty na zamestnávanie žien v riadiacich pozíciách pod hrozbou pokuty, no takéto…
Prejsť na článok