Realitný maklér Kažimír: Bývanie v Košiciach zdražie rýchlejšie ako v iných mestách

Ceny bytov v Košiciach môžu stúpnuť o 50 percent. Prečo už Maďarsko Košičanov neláka a chcú tamojšie nehnuteľnosti predať? Realitný maklér Tomáš Kažimír prezradil, ako Volvo ovplyvní bývanie a ako vyťažiť z inflácie.

Tomáš Kažimír Realitný maklér Tomáš Kažimír sa nehnuteľnostiam venuje od roku 2011. Foto: realitnymaklerkosice.sk

Národná banka Slovenska (NBS) pravidelne zverejňuje štvrťročné správy venované cenám nehnuteľností. Na základe štatistík je každoročne vo februári zrejmé, ako sa ceny vyvíjali od októbra do decembra minulého roka. No a najviac nehnuteľností sa predáva práve na jar a na jeseň, keď od polovice septembra do polovice novembra trh ožíva.

Keďže záujem je vyšší práve v tomto období, Štandard sa o aktuálnej situácii aj o špecifikách košického trhu s nehnuteľnosťami rozprával s realitným maklérom Tomášom Kažimírom. „My, realitní makléri, sme si rastúci tlak na ceny všimli už od novembra minulého roka. Problém je, že o tomto raste sa začne písať až niekedy vo februári 2025. Niektoré byty už teraz zdraželi v porovnaní s novembrom o 10 až 20 percent a niektoré dokonca až o 25 percent,“ prezrádza.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.