Rusko na Ukrajine dosiahne všetky stanovené ciele, vyhlásil Putin

Ruský líder v prejave k príležitosti druhého výročia anexie štyroch ukrajinských oblastí zopakoval, že sa snaží ochrániť ruskojazyčné obyvateľstvo pred „neonacistickou diktatúrou“, ktorej cieľom je „navždy ich odrezať od ich historickej vlasti“.

Russia_Drills_Putin699689071415 Ruský prezident Vladimir Putin sa v utorok 10. septembra 2024 zúčastňuje na začiatku aktívnej fázy rozsiahleho námorného cvičenia v rámci cvičenia Oceán-2024 prostredníctvom videokonferencie z riadiaceho strediska v Kremli v Moskve. Foto: TASR/AP

„Pravda je na našej strane. Všetky ciele budú dosiahnuté,“ povedal Vladimir Putin vo videoodkaze, ktorým si Kremeľ pripomenul výročie anexie Luhanskej, Doneckej, Záporožskej a Chersonskej oblasti. Agentúra AFP konštatuje, že Moskva nemá plne pod kontrolou ani jednu z týchto oblastí.

Zároveň kritizoval „západné elity“, ktoré „urobili z Ukrajiny svoju kolóniu, vojenskú základňu namierenú proti Rusku“. Západ podľa jeho slov podnecuje „nenávisť, radikálny nacionalizmus a nepriateľstvo voči všetkému ruskému“.

„Dnes bojujeme za bezpečnú a prosperujúcu budúcnosť pre naše deti a vnukov,“ dodal.

(tasr)


Poslanec Huliak sa ospravedlnil ženám za svoj výrok, no zároveň bránil svoje slová a kritizoval oponentov za polarizujúci jazyk.
Prejsť na článok
Podpredseda Hizballáhu Nabíl Kaúk a veliteľ Alí Karakí zahynuli pri izraelských útokoch v Beirúte, pričom armáda potvrdila smrť viacerých predstaviteľov hnutia.
Prejsť na článok
Bývalí predsedovia parlamentu Béla Bugár a Pavol Hrušovský odsúdili, že Plaváková odmietla odstrániť nálepky ideologického hnutia zo svojho notebooku.
Prejsť na článok
Vo voľbách do rakúskeho parlamentu získala FPÖ 29,1% hlasov, Zelení a NEOS sa dostali do koalície, otázka vlády ostáva otvorená.
Prejsť na článok
Na Queer Political Human Rights Conference vystúpili Olaf Scholz a Thomas Haldenwang, pričom akciu spestrila drag šou a vystúpenie kapely The Snake Boys.
Prejsť na článok
Plánovaný Orechovský most v Trenčíne čaká na vyjadrenie úradu, jeho výstavba sa začne až po získaní eurofondov.
Prejsť na článok
Rast reálnych miezd a dlh eurozóny ukazuje, ako inflácia ovplyvňuje naše financie, pričom dlh k HDP klesol z 90,8 na 88,6 percenta.
Prejsť na článok
Text analyzuje, ako sa súčasná spoločnosť vyrovnáva s odloženou dospelosťou a infantilizáciou, pričom problémy sa prenášajú aj do politiky.
Prejsť na článok