V ruskom Permskom kraji horí sklad pohonných hmôt

V sklade pohonných hmôt v Permskom kraji na východe európskej časti Ruskej federácie vypukol v piatok ráno rozsiahly požiar. Podľa ruského ministerstva pre mimoriadne situácie sa nikto nezranil, príčiny vzniku požiaru sú však nateraz neznáme.

Snímka obrazovky 2024-10-04 o 6.26.05 Hasiči zasahujú pri hasení požiaru pohonných hmôt v sklade v priemyselnej zóne Osency v Permskom kraji v Rusku. Reprofoto: SHOT/Telegram

V priemyselnej zóne obce Osency podľa vyhlásenia ministerstva, ktoré citovala agentúra Reuters, horel súkromný sklad ropných produktov s rozlohou desaťtisíc metrov štvorcových.

Požiar zachvátil palivové nádrže, na mieste zasahuje 60 hasičov s 19 kusmi techniky. Podarilo sa im zabrániť jeho rozšíreniu na súkromné obytné domy, administratívnu budovu a suchý porast. Ďalšie informácie rezort neposkytol.

(tasr)


Pogačar, s pop-artovým bicyklom, sa stal majstrom sveta v cyklistike po nezabudnuteľnom výkone na MS v Zürichu, kde dominoval v sólo jazde.
Prejsť na článok
Strana Piráti odchádza z vlády po odvolaní svojho lídra Ivana Bartoša, pričom 709 z 894 členov hlasovalo za odstúpenie od koalície.
Prejsť na článok
Na workshope Dragtivism na Slovensku sa objavil 16-ročný účastník, čo vyvolalo protesty a vyšetrovanie, no polícia nenašla dôkazy o mravnom ohrození.
Prejsť na článok
Podľa údajov ICE prekročilo hranicu USA za Bidenovej administratívy viac ako 12 miliónov migrantov, pričom mnohí z nich sú odsúdení zločinci.
Prejsť na článok