KDH považuje odstúpenie Dolinkovej za logický krok

Kresťanskí demokrati poukazujú na viaceré zlyhania ministerky zdravotníctva. Veria, že miesto po nej obsadí rešpektovaná osobnosť, ktorá bude vedieť hájiť záujmy pacientov a mať silnú politickú podporu v boji so záujmovými skupinami v rezorte.

6. schôdza NR SR Peter Stachura (KDH). Foto: Jaroslav Novák/TASR

„Dolinková doplatila na nepripravenosť, s ktorou na kreslo ministerky prišla, a zároveň chabý rešpekt v rámci celého rezortu, ktorý si nedokázala ani za rok svojho pôsobenia vybudovať,“ poznamenal poslanec Národnej rady Peter Stachura (KDH).

Vyčítal jej viaceré kroky. Upozornil napríklad na odstúpenie od zámeru výstavby novej národnej nemocnice na bratislavských Rázsochách či zlyhania pri hľadaní alternatívnych riešení pri detských ambulantných pohotovostných službách.

Hovoril aj o jej neschopnosti riešiť nekontrolované poplatky v zdravotníctve, zhoršovaní dostupnosti zdravotnej starostlivosti či meškaní s centrálnym riadením štátnych nemocníc.

Kresťanskí demokrati Dolinkovú skritizovali aj v súvislosti so schválením konsolidačného balíčka.

„Čakali sme, že pri návrhu konsolidácie sa Dolinková postaví a bude bojovať za svoj rezort, za sestry, záchranárov, lekárov a bude sa biť do poslednej chvíle. To sa však nestalo a ministerka radšej rezignovala. Čakáme, že jej nástupca zvráti prijaté opatrenia a zasiahne aj prezident SR,“ dodal stranícky poslanec František Majerský.

(tasr)


Zverejnenie americkej inflácie a rozhodnutia čínskej centrálnej banky ovplyvnili trhy, pričom akcie luxusných značiek a technológie zaznamenali rast.
Prejsť na článok
Hoci súčasná forma energetickej pomoci od januára skončí, v oklieštenej podobe by mala fungovať aj naďalej.
Prejsť na článok
Ilavčania sa tešia z nového mosta, ktorý znižuje dopravné preťaženie a zvyšuje bezpečnosť, pričom spája obyvateľov a zlepšuje prístup k službám.
Prejsť na článok
Zvýšenie odvodov z hazardných hier na 37 percent by mohlo štátu priniesť 36 miliónov eur ročne, no zároveň je potrebné riešiť problémové hranie.
Prejsť na článok
Pogačar, s pop-artovým bicyklom, sa stal majstrom sveta v cyklistike po nezabudnuteľnom výkone na MS v Zürichu, kde dominoval v sólo jazde.
Prejsť na článok
Strana Piráti odchádza z vlády po odvolaní svojho lídra Ivana Bartoša, pričom 709 z 894 členov hlasovalo za odstúpenie od koalície.
Prejsť na článok
Na workshope Dragtivism na Slovensku sa objavil 16-ročný účastník, čo vyvolalo protesty a vyšetrovanie, no polícia nenašla dôkazy o mravnom ohrození.
Prejsť na článok
Podľa údajov ICE prekročilo hranicu USA za Bidenovej administratívy viac ako 12 miliónov migrantov, pričom mnohí z nich sú odsúdení zločinci.
Prejsť na článok