Prezident prijme Dolinkovej demisiu, až keď bude vidieť adekvátnu náhradu

Prezident Peter Pellegrini vo videu na sociálnej sieti uviedol, že nemieni prijať demisiu ministerky zdravotníctva až dovtedy, kým nebude mať rezort plnohodnotnú náhradu.

P. Pellegrini: Výstavba nemocnice v Banskej Bystrici by sa mohla zaèa koncom jari Zuzana Dolinková a Peter Pellegrini. Foto: Ján Krošlák/TASR

Prezident to uviedol v diskusii televízie TA3, ktorú televízia odvysiela v nedeľu 6. októbra. „Nebudem prijímať demisiu pani ministerky okamžite a poverovať nejakého člena vlády, kým sa nenájde jej zástupca, to si rezort zdravotníctva nemôže dovoliť,“ vyhlásil prezident.

Dolinkovej demisiu prijme až potom, ako od premiéra dostane návrh na vymenovanie nového ministra. Prezident si podľa svojich slov chce byť o Dolinkovej náhrade istý, že bude schopná pokračovať v začatej práci či v rozbehnutých projektoch a priniesť nové opatrenia, ktoré si zdravotníctvo vyžaduje.

Opozičná strana SaS na prezidentove výroky reagovala, že neprijatie avizovanej demisie ministerky zdravotníctva je predlžovaním marazmu v slovenskom zdravotníctve.

„Peter Pellegrini by sa už mal konečne oprostiť od strany Hlas a začať konať v prospech občanov,“ vyhlásil predseda SaS Branislav Gröhling.

Dolinková oznámila podanie demisie v piatok (4. 10.). Prezidentovi ju plánuje odovzdať v krátkom čase. Dolinková necíti podporu pre presadzovanie svojich cieľov a opatrení na zlepšenie zdravotníctva. Kritizovala okrem iného aj schválenie konsolidačných opatrení v parlamente.

Minister vnútra SR a predseda strany Hlas Matúš Šutaj Eštok je presvedčený, že rezort zdravotníctva potrebuje energického človeka. „Preto chceme v Hlase nájsť takého človeka, ktorý bude spĺňať všetky tieto atribúty a nebude sa báť do tohto náročného kresla si sadnúť,“ vyhlásil Eštok.

(tasr)


Ostrá kritika členov Súdnej rady sa na adresu médií zniesla po tom, ako iniciatíva Za otvorenú justíciu vydala zavádzajúci text o dvojakom prístupe voči sudcom. Konkrétne médiá s konkrétnymi pochybeniami boli predmetom polemiky, ktorej záverom…
Prejsť na článok