Trump naznačil, že migranti majú „zlé gény“

V rozhovore v relácii The Hugh Hewitt Show, ktorý bol odvysielaný v pondelok ráno, exprezident Donald Trump kritizoval viceprezidentku Kamalu Harrisovú za jej politiku na južnej hranici a naznačil, že migranti majú „zlé gény“.

profimedia-0909941864 Bývalý prezident Donald Trump. Foto: Kevin Dietsch/Profimedia.sk

„Keď sa pozriete na veci, ktoré navrhuje, sú tak ďaleko, že o nich nemá ani potuchy. Čo tak umožniť príchod ľuďom na otvorenú hranicu, z ktorých 13-tisíc boli vrahovia,“ povedal s odkazom na viceprezidentkine imigračné návrhy.

„Mnohí z nich zavraždili oveľa viac ako jedného človeka a teraz spokojne žijú v Spojených štátoch,“ dodal. „Viete, teraz vrah, verím tomu, že to majú v génoch. A v našej krajine máme teraz veľa zlých génov. Odišli, do našej krajiny prišlo 425-tisíc ľudí, ktorí by tu nemali byť, ktorí sú zločinci.“

Imigračný a colný úrad v septembri informoval Kongres, že 13-tisíc imigrantov odsúdených za vraždy žije mimo väzby colného úradu pre migrantov (ICE), ale traja predstavitelia orgánov činných v trestnom konaní informovali, že tento údaj nezahŕňa ľudí, ktorí boli zadržaní mimo väzby ICE.

Počet prekročení hraníc v celej krajine tento rok klesol, čiastočne vďaka politike Bidenovej administratívy a čiastočne vďaka úsiliu Mexika.

(mja)