Rusi zaútočili raketami na Odeskú oblasť. Zničili dvojposchodovú budovu, sú aj obete

Štyria ľudia vrátane jednej tínedžerky zahynuli pri útoku ruských ozbrojených síl balistickými raketami na Odeskú oblasť na Ukrajine. Informuje o tom Ukrajinska pravda.

0ce9d7ca-88dc-4bae-bebf-03f6ecf57224 Záchranné zložky po zásahu budovy. Foto: Олег Кіпер/Одеська ОДА (ОВА)

Rakety zasiahli dvojposchodovú budovu, v ktorej sa podľa Ukrajinskej pravdy nachádzalo niekoľko výrobných zariadení a slúžila tiež na bývanie.

Po útoku, ktorý sa odohral okolo 22.35 hodiny, zostali obyvatelia uväznení pod troskami budovy. Medzi mŕtvymi sú 43-ročná žena, 22-ročný muž a 16-ročné dievča. Ďalšia žena zomrela v nemocnici na následky zranení, ktoré utrpela.

Okrem toho bolo desať ľudí pri útoku zranených. Deväť z nich je hospitalizovaných, pričom štyria sú v kritickom stave.

(bra)


Žaloba predsedu vlády Róberta Fica voči šéfredaktorovi portálu Aktuality.sk Petrovi Bárdymu a vydavateľstvu Ringier Slovakia Media, s. r. o., pôsobí v kontexte namietaných skutočností skutočne zvláštne. Premiérovi sa nepáči, že kniha obsahuje jeho fotografiu vyhotovenú v…
Prejsť na článok
Zavádzanie opatrení proti korupcii a obavy zo strany európskych orgánov vyzerajú ako dvojitý meter po tom, ako odmietajú vidieť vlastné zlyhania. Vo verejnosti aj vďaka podobným odporúčaniam dlhodobo prevláda pocit neriešenia veľkých korupčných prípadov, ktoré…
Prejsť na článok
Mnohé samosprávy sa už dávnejšie podujali na triedený zber odevov. Netušili vtedy, že v roku 2025 bude nariadené vo všetkých krajinách EÚ triedenie textilu. Aktuálne obce a mestá žijú prípravou na túto povinnosť.
Prejsť na článok