Šéfredaktor českého spravodajského portálu Seznam Zprávy Jakub Unger končí

Unger sa stal šéfredaktorom v júni tohto roku, predtým pôsobil ako riaditeľ vydavateľstva. Na jeho miesto teraz nastúpi šéfredaktor denníka Právo - Petr Šabata.

Wc0xtepg Jakub Unger FOTO:X

Jakub Unger, doterajší šéfredaktor českého spravodajského servera Seznam Zprávy, opúšťa vedúcu pozíciu v redakcii českej internetovej jednotky. Po dohode s vedením spoločnosti končí aj na všetkých ostatných pozíciách, ktoré v médiu zastával.

Petr Šabata, šéfredaktor denníka Právo, bol vymenovaný za šéfredaktora Seznam Zpráv. Spoločnosť Seznam to oznámila na svojom blogu.

Podľa oznámenia sa na vedúcich pozíciách a ani chode redakcie nič nemení. „Jakub Unger pomohol vybudovať silné, nezávislé a dôveryhodné médium, ktorým dnes Seznam Zprávy sú. Za to mu patrí naša vďaka. Teraz je čas posunúť Seznam Zprávy na ďalšiu úroveň,“ povedal Matěj Hušek, člen predstavenstva spoločnosti Seznam.

Unger stál pri zrode Seznam Zpráv pred ôsmimi rokmi. Predtým pracoval ako riaditeľ regionálnych redakcií mediálnej skupiny Mafra. Pôsobil aj ako riaditeľ obsahu v Centrum Holdings a je jedným zo spoluzakladateľov Aktuálně.cz.

Šabata, ktorý sa stal šéfredaktorom denníka Právo v júli minulého roka, ho bude naďalej viesť. Do denníka Právo, ktorý vlastní spoločnosť Seznam, prišiel v októbri 2022 z Českého rozhlasu Plus, kde pôsobil ako šéfredaktor.

(echo24, mja)


Rozsiahla korupčná trestná činnosť a množstvo obvinení by pre páchateľa malo prirodzene znamenať dlhoročné väzenie. V prípade Františka Imreczeho prokurátorovi stačilo uloženie peňažného trestu a zrušenie siedmich obvinení výmenou za jeho svedectvá. Viac v článku.
Prejsť na článok
Branislav Becík môže byť spokojný, nitrianska župa bude mať svoje nové sídlo. Presťahujú sa do neho všetci zamestnanci, ktorí sú teraz roztrúsení v troch budovách po meste. Ak pôjde všetko hladko a podľa plánov, nové…
Prejsť na článok