Parlamentný výbor pre obranu a bezpečnosť bude v utorok rozoberať bratislavské razie

Členov Výboru Národnej rady SR pre obranu a bezpečnosť by mal informovať o vyhodnotení policajných razií v zábavných podnikoch v Bratislave počas leta minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas).

drogy razia Ilustračná foto. Zdroj Jaroslav Novák/TASR

Okrem ministra je na výbor pozvaný aj policajný prezident Ľubomír Solák a šéf Finančnej správy SR Jozef Kiss.

Minister vnútra má poslancov informovať o zákonnosti, primeranosti, taktike a miere dosiahnutia cieľov pri tzv. bezpečnostných akciách polície v zábavných podnikoch, kluboch, reštauračných a obdobných zariadeniach v hlavnom meste v období od 1. júla do konca septembra.

Začiatkom októbra diskutovali Solák a Kiss s predstaviteľmi Bratislavy o možnostiach zefektívnenia postupov tak, aby sa ľudí, ktorí protiprávnu činnosť nepáchajú, týkali čo najmenej. Hlavné mesto zastáva názor, že akýkoľvek policajný zásah by mal byť primeraný.

Šutaj Eštok považuje razie, pri ktorých sa našlo množstvo drog, za adekvátne.

Policajti počas leta informovali o zásahu v jednom z bratislavských podnikov. Koncom septembra v ďalšom klube zaistila polícia u viacerých osôb plastové vrecká s obsahom bielej kryštalickej látky.

(tasr)


V Košiciach rastie nespokojnosť predajcov z trhu na Dominikánskom námestí. Mesačný nájom sa im zdá privysoký na to, že správca im neposkytuje služby, ktoré sú pre nich mimoriadne dôležité. V Bratislave majú iný systém.
Prejsť na článok
Nobelova cena za ekonómiu sa vracia ku koreňom. Tohoroční laureáti najznámejšej ekonomickej ceny sa venujú základnej otázke, prečo sú niektoré národy bohaté a iné chudobné. Ich výskum potvrdzuje, že kľúčom k blahobytu sú dobré inštitúcie.
Prejsť na článok
Poslanci strany Hlas Samuel Migaľ, Radomír Šalitroš a Roman Malatinec predložili návrh zákona, ktorý má byť odpoveďou na nedostatočnú právnu úpravu, ktorá robí z drobných krádeží výhodný biznis. Pre istú časť zlodejov dokonca znamená beztrestnosť,…
Prejsť na článok