Britský poslanec sa dostal do potýčky, podľa videa udieral muža aj potom, keď padol na zem

Britská vládna Labouristická strana suspendovala svojho poslanca po tom, keď sa na internete objavili zábery jeho fyzického útoku proti inému mužovi.

Zelenskyj kritizoval NATO a vyzval Britániu na sprísnenie sankcií voèi Rusku Na ilustračnej snímke britský parlament. Foto: TASR/AP

Na videu, ktoré zverejnil portál Mail Online, poslanec Mike Amesbury (55) udieral muža aj po tom, keď spadol na zem, hoci okoloidúci kričali, aby prestal.

Polícia potvrdila, že v súvislosti s incidentom v noci na sobotu v obci Frodsham na severozápade Anglicka vypočula 55-ročného muža.

Labouristická strana v nedeľu večer uviedla, že poslancovi Amesburymu pozastavila členstvo v strane až do skončenia vyšetrovania.

Amesbury vo vyhlásení potvrdil, že bol „účastníkom incidentu, ku ktorému došlo po tom, keď sa cítil ohrozený na ulici po večernom posedení s priateľmi“. Tvrdí, že sám kontaktoval políciu, aby oznámil, čo sa stalo.

„Nebudem sa k tomu ďalej verejne vyjadrovať, ale, samozrejme, budem spolupracovať pri vyšetrovaní, ak si to polícia v (grófstve) Cheshire vyžiada,“ dodal.

(tasr)