Návštevnosť infocentra v národnom parku stúpla o 20 percent

POPRAD – Informačné centrum Správy Národného parku Slovenský raj v turistickom stredisku Podlesok zaznamenalo počas tohtoročnej letnej sezóny výrazný nárast návštevnosti. V porovnaní s minulým letom ide o takmer 20 percent.

359786834_279396724763785_3473373081718268572_n Nechýbali ani hostia zo vzdialenejších krajín mimo Európy ako Kanada, Indonézia, Kórea a ďalšie. Foto: FB Tatranský národný park

Počas mesiacov júl a august tam prišlo približne 8 800 turistov. Informovala o tom správa národného parku, podľa ktorej najviac jeho návštevníkov bolo poľskej národnosti, a to do 40 percent, nasledovali turisti z Českej republiky a 15 až 20-percentný podiel návštevnosti tvorili domáci slovenskí turisti.

Hlavným poslaním Informačného centra Správy NP Slovenský raj je podávať návštevníkom národného parku kvalitné informácie, odporúčať im vhodné trasy výletov a zaujímavé lokality, ktoré stoja za návštevu. O tieto služby mali záujem okrem už spomínaných aj ďalšie početné skupiny návštevníkov, ako sú Maďari, Nemci, Izraelčania a turisti z pobaltských krajín.

„Nechýbali ani hostia zo vzdialenejších krajín mimo Európy ako Kanada, Indonézia, Kórea a ďalšie,“ uviedla Správa NP Slovenský raj. Keďže záujem zo strany turistov bol počas leta evidentný, centrum bude pre nich mimoriadne otvorené aj počas celého mesiaca september, denne od 7.30 do 15.00.

Pracovníci infocentra turistov rovnako informujú o zásadách bezpečného pohybu v prostredí národného parku, vychádzajúcich z platného návštevného poriadku. V rámci modernej expozície informačného centra si návštevníci môžu pozrieť krátke videá z každej rokliny Slovenského raja, vyskúšať si 3D vizualizáciu Prielomu Hornádu, dozvedieť sa zaujímavosti o najvyhľadávanejších turistických trasách a o turistickom vybavení potrebnom pre ich zdolanie.

(sita)