Navštívte podujatia v rámci Dní európskeho kultúrneho dedičstva

HANDLOVÁ – Mesto Handlová pozýva na podujatia Dní európskeho kultúrneho dedičstva (DEKD), ktoré sa v meste uskutočnia počas septembra. Témou ročníka 2023 je „Dedičstvo ži!"

pottery-4286961_1280 Navštívte podujatia v rámci Dní európskeho kultúrneho dedičstva. Ilustračný obrázok/Pixabay

„Mesto Handlová sa už niekoľko rokov zapája do tohto projektu a prináša vám dotyky s históriou. Už dva roky za sebou sa stali DEKD súčasťou kalendára celomestských podujatí, čím samospráva dáva najavo, že si váži historické dedičstvo a má snahu o jeho propagáciu,“ napísalo mesto na webe.

Téma ročníka 2023 je „Living heritage“, v slovenskej verzii „Dedičstvo ži!“.

„Téma sa vzťahuje na postupy, vedomosti a zručnosti, ktoré sa odovzdávajú z generácie na generáciu, čím nám umožňujú udržiavať a zachovávať naše dedičstvo. Skúma, ako sa včerajšie dedičstvo stalo dnešným a ako ho možno vďaka ľuďom, ktorí odovzdávajú svoje vedomosti, zachovať pre budúce generácie. To prispieva k budovaniu identity a kontinuity. Tento proces je neustále v pohybe, čo dáva príležitosť pre organizátorov aktivít, aby ho preskúmali do hĺbky a zároveň podporili ocenenie kultúrnej rozmanitosti a kreativity,“ priblížilo mesto.

Podujatia k DEKD 2023 začnú v utorok 5. septembra o 16:00 akciou „Ako vonia identita?“ a pokračovať budú vo vybraných dňoch počas celého septembra.

Infoplagát k DEKD 2023. Zdroj: Mesto Handlová