Rodina a kolegovia smútia: zomrel dlhoročný primár

BOJNICE – Nemocnicu s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach zasiahla smutná správa. Navždy odišiel MUDr. Karol Schmidt, ktorý bol prvým primárom tamojšej patológie.

Foto: Štandard Foto: Štandard

Obľúbený lekár sa dožil 92 rokov. „Chceme týmto vyjadriť slová vďaky za roky strávené v našej nemocnici, kde pôsobil ako historicky prvý primár patológie v rokoch 1960 až 1999. Bol tiež spoluautor knihy 50 rokov nemocnice v Bojniciach. Smútiacej rodine touto cestou vyjadrujeme úprimnú sústrasť,“ uviedla nemocnica na Facebooku.

Kolegovia poslali zosnulému dojímavé odkazy. „Za roky práce v nemocnici som ho poznala ako človeka a aj ako lekára – primára, ktorého som si vážila… Odišiel skvelý človek. Vyslovujem hlbokú a úprimnú sústrasť celej rodine,“ napísala v komentároch Lea.

„Na pána primára Schmidta budem vždy spomínať s úctou…, tak k človeku, ako aj k lekárovi. Úprimnú sústrasť rodine, priateľom a všetkým blízkym,“ uviedla Eva.

Na úmrtie reagovala aj primátorka Prievidze Katarína Macháčková. „So zármutkom som prijala správu o úmrtí emeritného primára oddelenia patológie Nemocnica s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach MUDr. Karola Schmidta. Vyslovujem úprimnú sústrasť rodine,“ vyjadrila sa na sociálnej sieti.

Rodina, priatelia a kolegovia sa rozlúčili so zosnulým 5. júna v Dome smútku v Prievidzi.

MUDr. Karol Schmidt. Zdroj: Katarína Macháčková/Facebook