Verejná zbierka na poškodenú strechu po búrke na pútnickom mieste

KORŇA – Intenzívne búrky, ktoré sa v sobotu 26. augusta prehnali aj Kysucami, zanechali za sebou spúšť. Práve v tomto regióne sa nachádza aj známe pútnické miesto, ktoré navštevuje množstvo rímskokatolíckych veriacich – hora Živčáková.

111111 Poškodená strecha na kostole. Foto: KBS

Nad obcou Korňa sa týči krásny kostol zasvätený Panne Márii, Matke Cirkvi. Žiaľ pre mnohých veriacich, sobotné búrky neušetrili ani toto miesto. Ako informovala Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska, silný vietor počas búrok strhol časť strechy z tohto kostola.

Malá dedinka na severozápade Slovenska bude na opravu škôd po búrkach potrebovať finančnú pomoc. Farnosť preto spustila verejnú zbierku.

Zdroj: KBS


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok