Na Hegera tlačili, aby odstránil Matoviča

V koalícii riešia tri odvážne nápady. V štýle buď-alebo. Prvým je odchod SaS z vlády. Druhým je prímerie a dohoda na predčasných voľbách v roku 2023. Tretím je ultimatívna požiadavka na odchod ministra Matoviča z vlády.

Nová aplikácia VRP 2 Igor Matovič. Foto: Dano Veselský/TASR

Zašlo to pomerne ďaleko. Heger bol pod tlakom, aby sa rozhýbal a aby si vynútil koniec Matoviča vo vláde. Inak bude riskovať odchod Sulíkovej SaS z koalície. A politickú závislosť vlády od kotlebovcov.

Hneď na začiatku treba povedať, že je to téma z kategórie celkom nezmyselných. Matovič – akokoľvek otravný – je stále líder najsilnejšej vládnej strany. Heger je „jeho“ premiér. Ak by predseda vlády konal podľa predstáv SaS, bol by to prevrat priamo v prvej línii Obyčajných ľudí.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.