Slávny historik Ferguson je znepokojený

Ako vzbura, ktorá nebola, vyzeral s oneskorením iba niekoľkých hodín list 30 členov amerického Kongresu za Demokratickú stranu. Od prezidenta Bidena„naliehavo žiadali“ zmenu kurzu v súvislosti s rusko-ukrajinskou vojnou. Aby pokračujúce masívne dodávky Ukrajine sprevádzali diplomatické snahy, teda rokovania s Vladimirom Putinom.

Niall Ferguson. Foto: Flickr Niall Ferguson. Foto: Flickr

Nasledoval predvídateľný shitstorm a po ňom najprv čiastočné zacúvanie a napokon úplné stiahnutie listu – s pozoruhodným vysvetlením, že znenie listu je vlastne niekoľko mesiacov starý koncept, ktorý sa až teraz odoslal chybou nepozorného personálu. Tá chyba je poľutovaniahodná aj preto, že sa stala nedlho po tom, čo predák republikánov v Snemovni reprezentantov, Kevin McCarthy, naznačil, že vypisovanie šekov na pomoc Ukrajine sa po očakávanom víťazstve republikánov vo voľbách do oboch komôr parlamentu o dva týždne skončí alebo sa aspoň obmedzí.

Vojnu nechce skončiť nikto


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.