Turecká loď kotviaca v Chersone dostala zásah. Prišiel od Rusov

Nákladné lode kotviace v Marmarskom mori čakajú na preplávanie cez Bosporský prieliv v tureckom Istanbule v utorok 1. novembra 2022, ilustračná snímka. Foto: TASR/AP Nákladné lode kotviace v Marmarskom mori čakajú na preplávanie cez Bosporský prieliv v tureckom Istanbule v utorok 1. novembra 2022, ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Kotvila v prístave v juhoukrajinskom meste Cherson už od začiatku vojny na Ukrajine. V utorok večer však tureckú nákladnú loď náhle zasiahol ruský útok, ktorý na jej palube vyvolal požiar. V krátkom čase sa ho podarilo uhasiť. O udalosti informovala agentúra Reuters

Turecká nákladná loď Tuzla kotvila už vyše roka v chersonskom prístave. Rakety s náložou, ktoré na ňu dopadli, vypálili Rusi. Cieľom útoku mali byť objekty na ukrajinskom území.

Požiar, ktorý onedlho na palube lode vypukol, sa podarilo rýchlo dostať pod kontrolu. Zábery z miesta požiaru medzičasom unikli na internet.

https://twitter.com/Krma4Karma/status/1618471309532606465?cxt=HHwWgsDRvZfF-_UsAAAA

Spoločnosť Cayeli Shipping, ktorá nákladnú loď prevádzkuje, dosiaľ na útok nereagovala.

Agentúra Reuters dodala, že potvrdila pravosť miesta útoku a následného požiaru na základe satelitných snímok, nepodarilo sa jej však nezávisle overiť, v akom čase zábery vznikli.

„Včera (v utorok) večer došlo k útoku – s najväčšou pravdepodobnosťou na prístav – a zdá sa, že loď zasiahla výbušná nálož,“ uviedol pre agentúru zdroj z prostredia námornej prepravy pod podmienkou anonymity. Súčasne dodal, že na tureckých lodiach dlhodobo kotviacich v Chersone, sú len malé posádky, a tak nie sú z miesta incidentu hlásené žiadne obete ani zranení ľudia.

(krk)


Ďalšie články