Automobilová politika Európskej únie je útokom na najzraniteľnejších

Hlavné mesto SR Bratislava zrealizovalo opravu chodníka a vozovky na Karpatskej ulici Doprava v Bratislave. Ilustračný obrázok. Foto: Dano Veselský/TASR

Všetky opatrenia v automobilizme, ktoré Brusel zavádza v mene klimatických cieľov, majú jedného spoločného menovateľa – znevýhodňujú chudobných oproti bohatým. Sociálny rozmer transformácie je tak výrazný, že zatieňuje aj menej určité obavy z nedostatku energie či straty konkurencieschopnosti. Roztváranie nožníc navyše prichádza v dobe, v ktorej má obrovské množstvo ľudí problém so zabezpečením základných životných potrieb.

Politika Európskej únie vo sfére automobilizmu je jedným z opatrení, ktoré do bežného života obyvateľov starého kontinentu zasahujú najviac. Jej dopad však nie je rozložený plošne, ale, žiaľ, najviac ovplyvňuje tých, ktorí majú najhlbšie do vrecka, a naopak, najmenej ľudí s tučnými kontami.

Hoci to na prvý pohľad znie ako lacný populistický výrok, v prospech tohto tvrdenia hrajú viaceré základné parametre aktuálnych rozhodnutí.


Vytvorte si účet zadarmo
alebo sa prihláste do svojho účtu a dočítajte tento článok.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami