Big guy sa hnevá. Naozaj chce práve Biden uvaľovať sankcie pre korupciu na Orbána?

Problémom pre atlantistov je v súčasnosti Viktor Orbán, pretože v rusko-ukrajinskej vojne a špeciálne ohľadom výkladu jej vzniku nechce nasledovať atlantickú líniu.A čo sa nestalo: 14. apríla na Slobodnej Európe (RFE) hlásili, že na americkom ministerstve zahraničia vzniká návrh sankcií proti niekoľkým osobám z Orbánovho okruhu. Podrobnosti zatiaľ nie sú. RFE je však vládna stanica, a môžeme tak vcelku dôverovať tvrdeniu, že americké ministerstvo zahraničia tu počíta s podporou oboch najväčších strán v americkom Kongrese, teda aj dostatočnej časti republikánov.

Joe Biden a Hunter Bide. Foto: Profimedia.sk Joe Biden a Hunter Bide. Foto: Profimedia.sk

Sankcie sa majú na Maďarov uvaliť pre korupciu. S korupciou v Maďarsku už dlhší čas operuje Európska komisia, myslí sa tým, že Orbán nezriadil spoľahlivú administráciu únijových dotácií tak, aby sa vylúčilo riziko, že sa budú prednostne prideľovať jeho spojencom a priateľom.

Človeku napadnú dve veci. Odkedy sa medzi spojencami v NATO utvárajú medzištátne vzťahy podľa morálnych meradiel až do tej miery, že je možné verejne buzerovať vládu inej krajiny? A má na takéto moralizovanie v zahraničnej politike táto americká vláda, tento prezident?

Nad rodinou Bidenovcov sa minimálne od jesene roku 2020 vznáša podozrenie, že okrem rodinných funkcií vykonáva aj funkciu práčky: dlhé roky slúžila ako offshorová schránka na platby za prístup k Bidenovi. Jeho syn Hunter alebo jeho brat James figurovali v operáciách a subjektoch prijímajúcich milióny dolárov od firiem z Ukrajiny, Ruska, Číny, aby sme vymenovali tie geopoliticky šťavnatejšie destinácie.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.