„Bu, bu, bu, Fico zruší priamu voľbu prezidenta“

Historka o tom, ako Fico zruší priamu voľbu prezidenta ukazuje, že ohrozením demokracie nemusí byť len predseda Smeru, ale aj niektorí jeho oponenti.

Igor Matovič a Zuzana Čaputová. Foto: TASR/Martin Baumann Igor Matovič a Zuzana Čaputová. Foto: TASR/Martin Baumann

Tak sme sa cez víkend dozvedeli, že demokraciu už musíme zachraňovať aj preto, aby Robert Fico po voľbách nemohol zrušiť priamu voľbu prezidenta a nevyšachoval tak z hry Zuzanu Čaputovú. A aby toho nebolo málo, súčasťou celého tohto diabolského plánu je, že prezidentom sa stane sám Fico, ktorý následne udelí amnestiu ľuďom typu Kočner, Bödör či Baštrnák.

Ten príbeh je príznačný pre aktuálnu spoločenskú atmosféru na Slovensku. Začal sa vo štvrtok večer v Divadle Pavla Országha Hviezdoslava, kde sa konala debata Denníka N s alarmistickým názvom – Ako zachrániť demokraciu. Diskutovali matadori tohto športu: Martin Šimečka, Marián Leško a Michal Vašečka. Tí po celý čas videli ohrozenie demokracie takmer všade s výnimkou Progresívneho Slovenska. Martin Šimečka dokonca hovoril o tom, že voliči KDH sú vlastne ľudáci, teda ďalší v rade fašistov, z ktorých už mnohých počas svojej bohatej kariéry bojovníka proti zlu odhalil.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.