Nedeľná úvaha o Eduardovi Hegerovi. Alebo čo už treba o jeho slovách a skutkoch jasne povedať

Aj keď je dnes Eduard Heger lídrom liberálnej politickej strany, mnohí ho naďalej považujú za kresťanského či konzervatívneho politika. Preto je potrebné povedať to jasne: Eduard Heger už nie je predstaviteľom konzervatívnej ani kresťanskej politiky.

poslanec Eduard Heger O¼ANO - NOVA poslanecký s¾ub skladanie Eduard Heger skladá 23.marca 2016 poslanecký sľub. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Po tom, čo Eduard Heger oznámil vznik strany Demokrati, predstavil jej lídrov a on a jeho spolustraníci poskytli niekoľko rozhovorov, z ktorých vyplynulo, že z kresťanského politika je teraz liberál, sa zdalo, že sa jeho pozícia v konzervatívnom a kresťanskom prostredí definitívne skončila.

No v poslednom období som sa viackrát stretol s tým, že expremiéra sa snažili niektorí ľudia z konzervatívneho či kresťanského prostredia rehabilitovať. Udialo sa tak na niektorých verejných podujatiach, na ktorých som sa zúčastnil.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.