Sorosove nadácie sa stiahnu z EÚ. Zdôvodnenie je choré

George Soros George Soros. Foto: Flickr.com

Americký miliardár George Soros, respektíve jeho sieť nadácií pripravuje odchod z krajín Európskej únie. Dôvod: agendu Open Society Foundations dnes financujú „štruktúry EÚ“.

Inými slovami, Sorosova misia v Európe už nebude potrebná, lebo jej úlohy preberá Európska únia a vlády členských krajín. Financovanie agendy Georgea Sorosa zabezpečia európski daňoví poplatníci. A spolu s nimi „uvedomelé“ (woke) európske korporácie.

A práve v tom je problém.

Z vysvetlenia Open Society Foundations vyplýva, že výchova – alebo prevýchova – krajín EÚ k progresivizmu je už dostatočná. Dostatočná na to, aby Sorosov stroj fungoval aj bez Sorosových peňazí. Sponzorom programu sú po novom „štruktúry EÚ“.

Prevýchova Európanov bude pokračovať z ich vlastného vrecka.

Samozrejme, ak by sedeli oficiálne poučky o „filantropovi Sorosovi“ a o tom, ako podporuje „ľudské práva, demokraciu a slobodu“, všetko by bolo v poriadku. Happy end. Lenže realita je celkom iná.

George Soros nie je filantrop, ale oligarcha. Miliardár, ktorý si cez svoju sieť mimovládok, médií a väzieb na lídrov uplatňuje vplyv. Politický a ideologický vplyv.

Po príklady nemusíme chodiť ďaleko. Vystačíme si aj so Slovenskom. Keď sa chcel stať Miroslav Lajčák generálnym tajomníkom OSN, považoval za potrebné, ako mnohí iní, navštíviť Georgea Sorosa. Súkromne, na jeho domácej adrese (stretnutia sa zúčasntil aj Andrej Kiska). Keď mladá a politicky perspektívna právnička Zuzana Čaputová rozbiehala svoju Via Iuris, jej sponzorom bola londýnska Open Society Foundation. Ambiciózny ekonóm Ľudovít Ódor učil na Sorosovej Stredoeurópskej univerzite. Osobné stretnutie s Georgeom Sorosom priznala aj Mária Kolíková.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami