Život má na vlásku. Hviezda alternatívy Danny Kollár šíril správy o blízkej smrti kandidáta PS

Snímka obrazovky 2023-09-15 105421 Daniel Bombic. Foto: reprofoto Facebook

Jeho život vraj visí na vlásku. Najsledovanejší Slovák na Telegrame Daniel Bombic uverejnil fámu o tom, že ekonomický expert PS Tomáš Hellebrandt a kandidát za túto stranu je blízko smrti. Vraj pre vakcínu. Podľa progresívcov tým predvolebná kampaň prerazila nové dno. Bombic reaguje.

Populárny dezinformátor Daniel Bombic, známejší pod prezývkou Danny Kollár, vo videu šíril lži o blízkej smrti ekonomického experta Progresívneho Slovenska (PS) Tomáša Hellebrandta.

Video zverejnil relatívne krátko po tom, ako Hellebrandt začiatkom septembra skolaboval pri predstavovaní volebného programu tejto mimoparlamentnej strany, pričom nebolo známe, že by bola chvíľková nevoľnosť dôsledkom vážnejších zdravotných ťažkostí.

„Tomáš Hellebrandt je tesne pred smrťou. A je vo vážnom a kritickom stave. A dokým ja neuvidím Tomáša Hellebrandta zamávať do kamery, tak predpokladám, že tento štyrikrát zaočkovaný človek má život na vlásku. Kvôli vakcíne,“ povedal na zázname Bombic.

Bombic, ktorý je najsledovanejším Slovákom na Telegrame, pre žiadne zo svojich tvrdení neposkytol dôkazy.

PS v reakcii na Bombicove vyjadrenia publikovalo video, ktoré využilo na predvolebnú kampaň. Dotknutý politik v ňom okrem iného na znak vynikajúcej kondície skáče cez švihadlo a máva do kamery tak, ako si Bombic prial. Vo videu sa tiež objavilo smútočné oznámenie, podľa ktorého sa má Hellebrandtov pohreb konať 15. septembra. To, kto je autorom vymysleného parte, nie je známe.

Smútočné oznámenie na sociálnej sieti zdieľal aj sám Hellebrandt. „Priatelia, ak nemáte čo robiť v piatok, choďte do Žiliny. Vraj tam bude môj pohreb. Ja, žiaľ, nebudem môcť, lebo budem v tom čase kampaňovať v Prievidzi a Topoľčanoch. Ale tak aspoň si na mňa zaspomínajte,“ reagoval.

Bombic v odozve na PS na svojom telegramovom účte umiestnil nové video, v ktorom stranu europoslanca Michala Šimečku obvinil z manipulácie. Tá mala spočívať v tom, že PS jeho vyjadrenie zostrihala a vložila do videa spomínané smútočné oznámenie, čo vraj navodzovalo dojem, že za vytvorením tohto oznámenia stojí Bombic. Manipulácia podľa Bombica spočívala v tom, že z úvodu jeho vyjadrenia zmizlo slovné spojenie „ja si myslím, že…“.

Štandard v článku uverejňuje oba videozáznamy a posúdenie situácie ako takej nechávame na čitateľa.  

Antikampaň proti PS podľa nich prerazila nové dno. „Fáma o smrti Tomáša Hellebrandta, dokonca jeho falošné parte, sa dostalo aj k Tomášovej rodine, s plačom nám kvôli tomu volali ľudia. Takúto hanebnú podobu politiky naozaj odmietam,“ uviedol predseda strany Michal Šimečka.


Ďalšie články