Svetový poriadok na základe subsidiarity a koniec výsmechu z klimatických zmien, píše pápež v novej exhortácii

Skoncujme konečne s nezodpovedným výsmechom z klimatických zmien. Nestačí myslieť na pomer síl, píše František v novom texte o klimatických zmenách.

Pápež František. Foto: TASR/AP Pápež František. Foto: TASR/AP

Františkova encyklika Laudato si´, ktorú v roku 2015 vo Vatikáne uviedli klimatológ Hans Joachim Schellnhuber a pravoslávny metropolita John Zizioulas, kritizovala konzumizmus a nezodpovedný rozvoj, zhoršovanie životného prostredia, globálne otepľovanie a vyzvala všetkých ľudí na svete, aby podnikli rýchle a jednotné globálne kroky.

Podobná veľkolepá prezentácia sa bude konať vo štvrtok. Pôjde o pokračovanie encykliky, apoštolskú exhortáciu s názvom Laudate Deum: Všetkým ľuďom dobrej vôle o klimatickej kríze. K pápežovmu dokumentu sa vo štvrtok vyjadrí držiteľ Nobelovej ceny za fyziku Giorgio Parisi, spisovateľ židovského pôvodu Jonathan Foer, zakladateľ asociácie Slow food Carlo Petrini a ďalší. 


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.