Ohradenie sa voči tvrdeniam Martina Hanusa

Hanus na Postoji napísal, že otvorene vítam návrat Smeru a Fica ako premiéra a že Štandard je vraj novým vládnym denníkom.

33profimedia-0665190028(1) Foto: Profimedia.sk

Nejako sa nám rozmáhajú mediálne útoky na Štandard. Raz zaútočí Facebook, potom Denník N. Keďže kolegovia na to reagujú, vyčistím si stôl i ja. Ohradzujem sa voči nepravdivým tvrdeniam Martina Hanusa o mne a o Štandarde.

Tvrdenie, že vítam návrat Smeru a Fica, je nepravdivé. Martin Hanus sa nijako nesnaží argumentovať a veď ani nemá ako.

Deň pred zverejnením Hanusovho článku som na Štandarde napísal text, v ktorom sa sporím s mnohými tvrdeniami, ktoré strana Smer hlása o vyšetrovaní korupcie z čias Ficovej éry. Treba si pozrieť protesty niektorých priaznivcov Smeru v diskusii. Zdá sa, že mojím spôsobom „vítania“ vlády Smeru neboli nadšení. 

Podobne nezmyselné sú i Hanusove útoky na celý Štandard.

Žijeme v zvláštnej dobe. Na hranici svetovej vojny. V našej krajine sa nachádzame v stave nebývalej agresivity znepriatelených táborov. Asi je to stále niekomu málo. Ešte musí jedno kresťanské médium písať nepravdy o inom kresťanskom médiu.

A ešte jedno je typické pre našu dobu.

Platí to od globálneho kozmu svetových vzťahov až po náš slovenský mikrokozmos. Nepremýšľa sa o dôsledkoch vlastných činov. Zakladajú sa ohníčky, hádžu sa bombičky a verí sa, že to nemôže zle dopadnúť. Veď sme to mysleli tak dobre, však?

Toto je najkratší článok, aký som na Štandarde napísal. Ktovie, možno aj tak bol pridlhý.