Štát chce pomôcť všetkým hypotekárnym dlžníkom. Šéf rezortu financií má predstaviť nový model

Záver minulého týždňa sa niesol aj v oprášení témy hypoték v súvislosti s vysokými úrokovými sadzbami. Víťaz tohtoročných volieb, ktorý možnosti riešenia avizoval už v rámci svojej kampane, vníma aktuálnu situáciu na tomto poli ako kritickú. Nový minister financií Ladislav Kamenický (Smer) preto už po minulotýždňovom rokovaní vlády informoval, že bol poverený prísť s konkrétnym návrhom riešenia do najbližšieho stretnutia kabinetu.

Predseda vlády SR Robert Fico navštívil Ministerstvo financií SR Premiér Robert Fico poveril šéfa rezortu financií Ladislava Kamenického predložením návrhu riešení pre hypotekárnych dlžníkov. Foto: Martin Baumann/TASR

Šéf rezortu zároveň dodal, že sa už na tom pracuje. Je však podľa neho potrebné pozrieť sa aj na dosahy na rozpočet, pričom s premiérom Robertom Ficom ešte o tom bude rokovať. „V utorok pred vládou si k tomu sadneme,“ doplnil Kamenický.

Ako mala avizovaná podpora vyzerať


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.