Prekvapujúci krok. Známy obchodný predajca otvoril v Bratislave novú predajňu

BRATISLAVA – Slovenský obchodný predajca COOP Jednota nemá v hlavnom meste zásadné zastúpenie. O to viac prekvapilo verejnosť otvorenie novej prevádzky Tempo Supermarket v Obchodnom centre Tehelko.

TEMPO BA Obslužný pult s chladenými výrobkami a teplými jedlami. Foto: COOP Jednota Nové Zámky

Kým tradičný obchodný predajca má svoje prevádzky aj v najodľahlejších mestách a obciach na Slovensku, v Bratislave boli otvorené iba dve menšie prevádzky. Lokalitu v blízkosti Národného futbalového štadióna zrejme nevybral slovenský predajca náhodne. Počas pracovných dní a športových podujatí vládne v okolí Tehelného poľa čulý ruch.

COOP Jednota Nové Zámky prevádzkuje najnovšiu predajňu na pomerne veľkej ploche 1 600 štvorcových metrov, kde zákazníci nájdu viac ako 70 percent tovaru od slovenských dodávateľov a výrobcov vo väčšom formáte. „Dlhodobo sme vnímali, že zákazníkom v Bratislave chýba značka COOP Jednota, pričom sme sa zaoberali jej prinavrátením na bratislavský trh. Samozrejme, myšlienka návratu musela byť podložená aj ekonomickými predpokladmi, načo sme sa pripravovali a okrem toho, dlhodobo sme hľadali priestor, kam sa posunúť,“ uviedol predseda predstavenstva COOP Jednota Nové Zámky Štefan Mácsadi.

Tempo Supermarket spĺňa nielen najmodernejšie kritéria obchodu, ale aj ekologickú víziu, ktorá šetrí prírodné zdroje. „Predajňa disponuje najmodernejším vybavením, chladiacim a mraziacim zariadením, ktoré je šetrné k životnému prostrediu a spĺňa najvyššie ekologické štandardy. Súčasťou supermarketu sú samoobslužné pokladnice, moderné elektronické cenovky, samoobslužné pulty na rozsiahlu ponuku čerstvého tovaru v rámci obslužnej linky, špeciálny chladiaci pult na zákusky, chladený ostrov ready to eat,“ dodal Mácsadi.

Všeobecne je známe, že sortiment v predajniach COOP Jednota nepatrí v porovnaní s konkurenciou k tým najlacnejším. Je preto otázne, či si novootvorená prevádzka nájde stabilnú klientelu.