AI influencerka či filmový trailer: tieto videá zhotovila umelá inteligencia

Umelá inteligencia naďalej udivuje. Jej schopnosť vytvárať videá, či už na základe fotografie, alebo len slovného opisu, sa zlepšuje závratnou rýchlosťou. Na internete sa tak objavujú napríklad videá, ktoré vznikli z legendárnych "meme obrázkov", či "AI generated models", teda modeliek generovaných umelou inteligenciou. Tie na sociálnych sieťach zarábajú tisíce eur mesačne napriek tomu, že neexistujú.

Snímka obrazovky 2023-11-29 174503 AI modelka Aitana Lopez. Reprofoto: Instagram/fit_aitana

Revolúcia vo filmovom priemysle prichádza skôr, ako by sme si boli pomysleli. Nástup umelej inteligencie bol z počiatku na neuverenie, no výsledky boli oproti realite stále nedostatočne presvedčivé. Dnes sme však svedkami takého rýchleho pokroku, čo sa týka kvality, že niektorí z nás už nevedia rozlíšiť rozdiel medzi skutočným videom a takým, ktoré zhotovila umelá inteligencia.

Na sociálnych sieťach sa objavujú príspevky, ktoré ilustrujú napríklad, ako realisticky dokáže umelá inteligencia „rozpohybovať“ fotografiu. Vzniknuté zábery majú isté limity, no sú prakticky na nerozoznanie od skutočných záberov.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.