Mikuláš už klope na dvere. Kde vás čaká aj zaujímavý mikulášsky program?

BRATISLAVA – Šiesty december sa blíži a mnohé deti už odrátavajú dni. Na niektorých miestach v Bratislave už Mikuláš bol, inde na neho ešte len čakajú. Kde v Bratislave a okolí možno zažiť bohatý mikulášsky program pre deti?

Ilustračná fotografia. Mikuláš titulná fotka (KC Modra) Ilustračná fotografia. Mikuláš v Modre. Foto: KC Modra

Mikulášske dobrodružstvo v Starom Meste

5. decembra začína v Prepoštskej záhrade na Kapitulskej ulici o 17:00

V Starom Meste bude mikulášske podujatie plné dobrodružstiev. Začne lampiónovým sprievodom v Prepoštskej záhrade, povedie uličkami mesta až do Sadu Janka Kráľa, kde už bude čakať Mikuláš. Ibaže pomocníci sa niekam stratili a úlohou malých pátračov bude vystopovať ich. Popri tom na nich budú čakať chutné poklady od vianočných postavičiek, ktoré objavia. Treba si priniesť lampión, avšak ak budete medzi prvými päťdesiatimi návštevníkmi, tak ho dostanete zadarmo. Určite sa na potulkách večernými uličkami dobre hodia aj baterky alebo čelovky. Súčasťou podujatia budú aj sprievodné aktivity ako Zimné kino, kde budú premietať najlepšie animované filmy pre deti za rok 2023 od Fest Anča. Deti si svoj vysnívaný darček môžu nakresliť na spoločnú tabuľu a poteší aj milá fotospomienka s Mikulášom a jeho pomocníkmi.

Mikuláš v Novom Meste

5. decembra na Kuchajde o 16:00

Divadlo Babadlo so svojím predstavením Vianočný príbeh odštartuje mikulášsku akciu v Novom Meste. Mikuláš, čert a anjeli určite prinesú sladké prekvapenie pre všetky deti a čo viac, ohúria svojimi netradičnými akrobatickými schopnosťami. Podujatím bude sprevádzať moderátor Richard Vrabec.

Vianočný Coca-Cola kamión

7. decembra pred Tescom v Petržalke o 16:00

Coca-Cola kamión spolu so Santom navštívi až 42 miest v rámci Slovenska a Česka a zavíta aj do Bratislavy. Súčasťou bohatého programu bude aj Santov kvíz, možnosť urobiť si fotografie so Santom a jeho škriatkami, či nahliadnuť okuliarmi Meta Quest do Mix reality vianočného Santovho sveta. Kampaň spoločnosti sa snaží zamerať na myšlienku, že aj drobné dobré skutky a malé prejavy láskavosti môžu znamenať veľmi veľa. „Ústrednou myšlienkou tohtoročnej vianočnej kampane je, že každý z nás môže byť Santom a že to pravé čaro Vianoc spočíva predovšetkým v tom, že niekoho potešíme dobrým skutkom či prejavením láskavosti,“ vysvetľuje myšlienku kampane Mária Drotárová, Senior Marketing Manager pre ČR a SR. Pridanou hodnotou kampane je jej charitatívny rozmer. Spoločnosť totiž pripravila v spolupráci s kuchárkou a komičkou Chili Ta občerstvenie, ktoré si ľudia môžu zakúpiť na mieste. Výťažok bude venovaný Červenému krížu. „Vďaka zakúpeniu občerstvenia ľudia podporia tých, ktorí to naozaj potrebujú. Coca‑Cola sa totiž aj tento rok rozhodla spojiť so Slovenským a Českým Červeným krížom a celý zisk z predaja jedla a vianočných predmetov venovať práve im,“ dopĺňa Němcová.

Rozsvietenie stromčekov Mikulášom v Modre

6. decembra začína na Kráľovej pred Biolkou v Modre o 17:00

Mikuláš so svojimi pomocníkmi v Modre nebude len rozdávať sladké dobroty deťom, ale prinesie aj svetlo vianočným stromčekom. Začína vianočným stromčekom na Kráľovej ulici. O 17:30 bude pred katolíckym kostolom sv. Štefana Kráľa a o 18:00 sa presunie pred Kultúrny dom rozsvietiť posledný stromček. Na Sokolskej ulici budú pre deti pripravené sladké odmeny, punč na zahriatie a vianočnú atmosféru budú dotvárať koledam deti z folklórneho súboru Magdalénka. Bodkou za celým podujatím bude predstavenie Perinbaba a dva svety v kine Mier o 18:30.

V Modre Mikuláš slávnostne rozsvieti vianočné stromčeky. Foto: KC Modra

Párty s Mikulášom v Inspire – Čertvoské čertoviny alebo prečo sa dobrým anjelikom oplatí byť

8. decembra v Inspire v Ivánke pri Dunaji o 17:00

Pre všetky deti, ktoré celý rok poslúchali bude v Inspire zábavné mikulášske predstavenie, ktoré si môžete vychutnať aj s kakaom v ruke. Súčasťou bude aj bublinková párty. Mikuláš rozdá deťom medovníčky s menom a o zvečnenie spomienok na príjemný podvečer sa postarajú vo fotokútiku. Na podujatie je potrebné sa vopred prihlásiť.

Mikulášska párty v Rozálke

9. decembra v areáli Rozálka v Pezinku o 16:30

Rozálka si pripravila pre deti bohatý program. Okrem sladkých balíčkov pre všetky deti, ktoré počúvali, si môžete užiť veľa zábavy počas sprievodného programu. Svoju kreativitu deti môžu rozvinúť pri tvorbe počas tvorivých dielničiek. Nebude chýbať ani maľovanie na tvár. Vianočnú atmosféru utuží zdobenie perníčkov. Deti sa môžu vyskákať dosýta na mikulášskej diskotéke, ktorá bude bodkou za celým programom.


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac