Čo presne vyplýva zo stretnutia Blanára s Lavrovom

blanár lavrov Juraj Blanár a Sergej Lavrov. Foto: Facebook

Progresívne Slovensko vyhlásilo stretnutie Blanára s Lavrovom za zvrat dlhodobého zahraničnopolitického smerovania Slovenska. Obávam sa, že len hlupák alebo zaslepenec môže tvrdiť, že rokovanie diplomatov môže byť zvratom zahraničnopolitickej orientácie štátu.

Ubehlo už naozaj dosť času od parlamentných volieb na to, aby si opozícia, prezidentka a niektoré médiá nezamieňali vlastné politické želania s realitou a prestali sa správať ako propagandisti, podľa ktorých je súčasná vláda aj proukrajinská, aj proruská.

Čo mám na mysli?

Keď premiér Fico podporil v Bruseli 50-miliardový balík pomoci Ukrajine a keď si minister obrany Kaliňák podal ruku s americkým ministrom obrany Austinom, tak sa len tak sypala z médií a opozície dojemná kritika, ako vládna koalícia oklamala svojich „proruských“ voličov. Keď sa zase náš minister zahraničných vecí Blanár na okraji diplomatického fóra v Turecku stretol s ministrom zahraničných vecí Ruskej federácie Lavrovom, tak Progresívne Slovensko to vyhlásilo za zvrat dlhodobého zahraničnopolitického smerovania Slovenska.

Nuž, vyberte si.

Mimochodom, prijatie Kaliňáka v USA muselo osobitne škrieť exministra obrany Jaroslava Naďa, ktorý si svoju fotku s Lloydom Austinom „kúpil“ za odovzdanie našich Migov a zrejme svätosväte veril, že v USA sa nemôžu na jeho nástupcu pozerať inak, než na Putinovho spojenca.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami