Vyšetrovanie nálezu tiel Márie a Matúša v jazere ukončili. Priatelia na dvojicu nezabúdajú

BRATISLAVA – Koncom januára vydesilo obyvateľov Rovinky (okres Senec) nájdenie dvoch bezvládnych tiel v miestnom jazere. Vec si okamžite prevzali seneckí policajti, ktorí preverovali okolnosti tragickej udalosti, ktorú im vtedy oznámil náhodný svedok. Dnes je už prípad uzavretý.

Utopenie Matúš a Mária Mladý pár zomrel za mimoriadne zvláštnych okolností. Foto: fcb M.L./M.L

Muži zákona 21. januára 2024 získali informáciu o tom, že na brehu blízko vodnej nádrže v katastri obce Rovinka stojí od predchádzajúceho dňa opustený strieborný Volkswagen. „Na zamrznutej vodnej ploche sa nachádzali topánky a ľad bol popraskaný. Vo vode boli následne nájdené telá dvojice – muža a ženy bez známok života,“ uviedla pre našu redakciu krátko po tragédii polícia.

Dnes je už záver vyšetrovania známy. „Poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ v Senci vydal uznesenie o zastavení trestného stíhania, ktoré už nadobudlo právoplatnosť. Príčinou usmrtenia bolo utopenie. Cudzie zavinenie nebolo zistené,“ povedal pre Bratislavský Štandard krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Na sociálnej sieti sa v deň mesačného „výročia“ smrti dvojice objavili spomienky na Máriu (†36) a Matúša (†25), ktorí obaja našli smrť v chladnej vode jazera. Pár, ktorý spojila láska k športu, turistike a cyklistike, bol podľa vyjadrenia komentujúcich veľmi zbožný.

Obaja sa pravidelne zúčastňovali nielen bohoslužieb, ale aj rôznych cirkevných akcií – cyklistických pútí, charitatívnych podujatí, seminárov i dobrovoľných akcií.

Napriek tomu, že dvojicu pochovali v januári, blízki, ale aj neznámi ľudia na nich nezabúdajú. Obzvlášť tí z kresťanského prostredia spomínajú na milý pár veľmi intenzívne a prosia verejnosť o modlitby za ich duše.

Tragický 21. január. Mária a Matúš podľa všetkého zaparkovali v predvečer tragédie vozidlo na brehu jazera tak, aby si mohli svietiť na ľad. To, že nie je dostatočne hrubý, si však nevšimli.

Info o tom, či v panike stiahli pod hladinu jeden druhého, alebo sa to stalo pri záchrane, sa už dnes nedozvie nikto. Svoje tajomstvo si zobrali do hrobu. Ostal po nich na zamrznutej hladine, zhruba štyri metre od brehu, len pár topánok.

Práve tento detail napovedal náhodnému svedkovi, že tam niečo nie je v poriadku. Jeho inštinkt ho nesklamal. Po náleze miesta, kde sa preboril ľad, objavila polícia aj utopených mladých ľudí. Zatiaľ, kým on mal na nohách korčule, žena bola obutá v športových topánkach.

V nadväznosti na tento prípad polícia dôrazne apelovala na verejnosť, aby ľudia dôsledne zvážili, vzhľadom na aktuálne [vtedy januárové, pozn. red.] poveternostné podmienky, pohyb na zamrznutých jazerách a vodných plochách. Zrejme si to nezobral každý k srdcu, lebo tragédia pri Rovinke nebola jediná tohto druhu počas tejto zimy.


Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok