Poplach na košickom sídlisku. Domáci kvôli jednému detailu nechápali, čo sa deje

KOŠICE – V piatok okolo poludnia znepokojili obyvateľov košického sídliska KVP sirény uháňajúcej sanitky i policajných áut. Redakciu Košického Štandardu kontaktovala rozrušená obyvateľka Čordákovej ulice.

Záchranka a mestská polícia Fotokoláž: Daniela Pirschelová/fcb MsP Košice

Mladej žene sa videlo čudné, že sprievod vozidlu záchrannej zdravotnej služby robili mestskí policajti, nie štátni, ako to býva zvykom.

O stanovisko sme požiadali vedenie Mestskej polície (MsP) v Košiciach. Zareagoval náčelník Slavomír Pavelčák. Zdôraznil, že je samozrejmé, že policajti pri záchrane života úzko spolupracujú aj so Záchrannou službou v Košiciach.

„Ak dôjde k ohrozeniu života a zdravia, je prirodzené, že príslušníci motorizovaných hliadok MsP, ktorí disponujú prenosným defibrilátorom, sú požiadaní pracovníkom operačného strediska záchrannej služby, aby sa urýchlene dostavili na miesto, kde došlo napr. k zástave srdca, a to za účelom poskytnutia prvej pomoci,“ vysvetlil šéf mestskej polície.

Zásah sa skončil. Tak mestskí policajti, ako aj záchranári sa vybrali za ďalšími neodkladnými povinnosťami. Autor videa: Daniela Pirschelová

Náčelník spomenul, že sa už viackrát stalo, že práve ich príslušníci dorazili na miesto ako prví a zachránili život človeku tým, že mu urýchlene poskytli prvú pomoc.

„Naši príslušníci sú vyškolení aj na to, aby obnovili činnosť srdca pomocou prenosného defibrilátora. Podobný prípad sa stal aj dnes na Čordákovej ulici. Na miesto ako prví dorazili záchranári a následne v krátkom čase za nimi aj naše motorizované hliadky. Keďže záchranka bola na mieste ako prvá, naši policajti už zasahovať nemuseli,“ uzavrel Pavelčák.

Podľa našich informácií sa napriek snahe zdravotníkov osobu nepodarilo zachrániť.


Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok