Tragédia v Rovinke: Desivý nález dvoch tiel v jazere

SENEC – Policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Senci preverujú okolnosti tragickej udalosti, ku ktorej došlo v Rovinke (okres Senec) na tamojšom jazere.

Aktuálna informácia Ilustračný obrázok: Štandard

Na základe telefonického oznámenia boli policajti v ranných hodinách vyslaní k vozidlu značky Volkswagen, ktoré bolo zaparkované v blízkosti jazera. „Na zamrznutej vodnej ploche sa nachádzali topánky a ľad na hladine bol popraskaný. Vo vode boli následne nájdené telá dvojice – muža a ženy bez známok života,“ uviedol pre Bratislavský Štandard krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Dodal, že nakoľko policajti v tomto prípade vykonávajú potrebné prvotné procesné úkony, bližšie informácie k tragédii poskytnú, až keď to situácia vo vyšetrovaní umožní. Podľa našich zistení pár prišiel na miesto ešte v nedeľu večer, zhruba o deviatej.

„Dvojica, ktorá nepochádza z Rovinky, dorazila na firemnom aute s EČV okresu Považská Bystrica. Podľa všetkého zaparkovala vozidlo tak, aby si mohla svietiť na ľad. To, že nie je dostatočne hrubý si však nevšimla,“ hovorí náš zdroj s tým, že svedok, ktorý upozornil na neobyčajnú situáciu si všimol opustené auto, ale jeho pozornosť upútal najmä pár topánok na ľade, zhruba štyri metre od brehu.

„Pomocou dronu sa podarilo nájsť miesto kde bol preborený ľad a následne objavili aj dve bezduché telá. Zvláštne bolo, že muž mal na nohách korčule, ale žena nie. Na mieste sa však našli sane. Aj preto sa objavili dohady. Jeden je taký, že muž pri korčuľovaní ťahal za sebou sane s partnerkou, druhý, že muž sa topil a žena sa ho pomocou detských sánok pokúšala zachrániť, pričom zahynula aj ona.“

Zistiť okolnosti a príčiny nešťastia ostáva na policajných vyšetrovateľoch. Veľa napovie aj nariadená súdna pitva.

Smrť dvoch osôb potvrdila aj hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Petra Klimešová. „Nami vyslaný lekár skonštatoval exitus u 25 – ročného muža a 36 – ročnej ženy. Obaja boli bez viditeľných vonkajších poranení.“

V nadväznosti na tento prípad polícia dôrazne apeluje na verejnosť. „Aby občania dôsledne zvážili vzhľadom na aktuálne poveternostné podmienky pohyb na zamrznutých jazerách a vodných plochách.“ Rovnaké avízo uverejnila aj obec Rovinka na svojej stránke.

O tragédii informovala polícia na sociálnej sieti. Foto: Polícia SR – Bratislavský kraj

Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok