V košickom mestskom parku vyrástla bublina. Labužníci si v nej pochutnávajú na špecialitách

KOŠICE – Mestský park je medzi domácimi i návštevníkmi metropoly východu mimoriadne obľúbené miesto. V poslednej dobe do oázy zelene pribudlo mnoho zaujímavých prvkov. V januári sa k nim zaradila zrekonštruovaná secesná národná kultúrna pamiatka, niekdajší Korčuliarsky pavilón, ale aj ďalšie novinky. Najnovšie záujem mnohých púta neobvyklá sklenená bublina.

Zákazník si môže vybrať kombináciu jedál podľa vlastnej chuti. Fotokoláž: Archív Villa Sandy

Zákazník si môže vybrať kombináciu jedál podľa vlastnej chuti. Fotokoláž: Archív Villa Sandy

Kompetentní pri slávnostnom otvorení reštaurácie a tradičnej kaviarne, sľúbili otvoriť aj celoročný exteriérový kiosk POINT. Stalo sa, dnes je už tiež v prevádzke. Miesto s neobvyklou ponukou, láka najmä milovníkov dobrého jedla pripravovaného na ohni.

„Nový kiosk ponúka autentickú gastronómiu v bezprostrednom kontakte s prírodou,“ povedal generálny manažér rezortu VILLA SANDY Branislav Kováč. Základom jeho konceptu je idea Novej kuchyne Slovenska.

Košice majú architektonický skvost. Púta prepojením súčasnosti s históriou a vynikajúcim jedlom 

Mohlo by Vás zaujímať Košice majú architektonický skvost. Púta prepojením súčasnosti s históriou a vynikajúcim jedlom 

„Ponuka je založená na kvalitnom mäse, čerstvej zelenine a šalátoch, poctivom domácom pečive i koláčoch, ktoré sú pripravené na rôzne, najmä sezónne spôsoby. Srdcom kuchyne prevádzky je rotisseria (miesto, kde sa na otáčavých ražňoch a griloch pripravujú veľké kusy mäsa - pozn. red.). Vďaka tomuto spôsobu prípravy, ostáva zachovaná autentická forma i chuť jedla,“ prezradil šéfkuchár rezortu Jozef Hromják.

Hostia sa v kiosku nemusia obmedzovať priestorom, ročným obdobím, ani fixnou ponukou. Sloboda výberu jedál a chutí je totiž pre novú prevádzku typická. Jedlo si môžete zobrať so sebou, alebo skonzumovať priamo na mieste v rezorte pred kioskom alebo v mimoriadne obľúbenej sklenenej bubline, tzv. Allpode.

„„Kryté vyhrievané posedenie sme v rezorte pre našich hostí pripravili, aby mali možnosť užiť si vonkajšie priestory počas celého roka a v teplejších mesiacoch aj v prípade nepriaznivého počasia. Allpod sa rýchlo stal obľúbeným miestom posedenia. Komfortne sa tam zmestí 8 ľudí,“ povedala marketingová manažérka rezortu VILLA SANDY Ivana Halászová. Uviedla, že v závislosti od jej narastajúcej popularity možno neskôr pribudnú aj ďalšie takéto posedenia.

Dozvedeli sme sa, že nápad zriadiť takýto typ posedenia sa nezrodil v Košiciach, ale v New Yorku, Londýne a iných svetových metropolách, v čase kovidových obmedzení. „Inšpirovali sme sa svetovými trendmi. Exteriér je pre hostí otvorený celoročne, znamená, že aj v zime. Hostia sú tam v teple a nechýba ani osvetlenie. Po návšteve kiosku, kde si hostia kúpia jedlo alebo nápoje, si tak môžu pokojne posedieť a užívať si svoj výber,“ poznamenala Halászová. Prezradila, že ak počas letnej sezóny bude záujem hostí o posedenie v letnej záhrade i bubline, je možné, že rozbehnú obsluhu aj v exteriéri.

Zoberte do rúk košíky a vyberte sa na zber medvedieho cesnaku. Je to vynikajúci všeliek

Mohlo by Vás zaujímať Zoberte do rúk košíky a vyberte sa na zber medvedieho cesnaku. Je to vynikajúci všeliek

Návštevníci parku, ktorých vylákalo von príjemné, skôr jarné ako zimné počasie, si môžu prechádzky v zóne oddychu konečne plnohodnotne užívať.

POINT poskytne zázemie napríklad zaľúbeným párikom, rodinám s deťmi, psičkárom či športovcom, všetkým tým, ktorí mali doposiaľ pomerne obmedzené možnosti vychutnať si jedlo len vo vnútorných prevádzkach. „Vytvorili sme tak pridanú hodnotu, ktorá v košickom Mestskom parku doteraz chýbala. Finálnu kombináciu jedál si pritom vytvárajú zákazníci sami. Rovnako si slobodne vyberú miesto, kde si ho vychutnajú,“ doplnila Halászová.

POINT počas celého roka bude k dispozícii denne od 11.00 do 22.00 hod. K ponuke sú plánovaná aj služba take away (možnosť objednať si jedlo v dohodnutom čase a na určenom mieste, pozn. red.), donáškový servis, možnosť rezervácie jedál a nápojov na vyzdvihnutie či piknikový servis.

Odborníci na cestovný ruch Jozef Bendžala a Igor Rattaj: Potrebujeme naozaj nové ministerstvo?

Mohlo by Vás zaujímať Odborníci na cestovný ruch Jozef Bendžala a Igor Rattaj: Potrebujeme naozaj nové ministerstvo?

V budúcnosti bude prevádzka tvoriť zázemie aj pre hostí, ktorí si budú v rezorte užívať športové aktivity ako tenis či zimné korčuľovanie. Ľahkú dostupnosť z iných časti Košíc uľahčí možnosť zaparkovať svoje auto v podzemnom nonstop parkovisku s kapacitou viac ako 90 miest.

Veľká investícia vo Vysokých Tatrách: Zo socialistickej zotavovne vznikne moderný apartmánový dom

Mohlo by Vás zaujímať Veľká investícia vo Vysokých Tatrách: Zo socialistickej zotavovne vznikne moderný apartmánový dom

Rezort VILLA SANDY sa bude postupne ďalej rozrastať. „Pribudnú exteriérové tenisové kurty a taverny s otvorenou kuchyňou. Prvý 5* hotel v regióne, wellness, ďalšie reštauračno-kaviarenské prevádzky a športové zázemie plánujeme otvoriť ešte v tomto roku,“ uzavrel Branislav Kováč.