V košickom mestskom parku vyrástla bublina. Labužníci si v nej pochutnávajú na špecialitách

KOŠICE – Mestský park je medzi domácimi i návštevníkmi metropoly východu mimoriadne obľúbené miesto. V poslednej dobe do oázy zelene pribudlo mnoho zaujímavých prvkov. V januári sa k nim zaradila zrekonštruovaná secesná národná kultúrna pamiatka, niekdajší Korčuliarsky pavilón, ale aj ďalšie novinky. Najnovšie záujem mnohých púta neobvyklá sklenená bublina.

Villa Sandy - kiosk Zákazník si môže vybrať kombináciu jedál podľa vlastnej chuti. Fotokoláž: Archív Villa Sandy

Kompetentní pri slávnostnom otvorení reštaurácie a tradičnej kaviarne, sľúbili otvoriť aj celoročný exteriérový kiosk POINT. Stalo sa, dnes je už tiež v prevádzke. Miesto s neobvyklou ponukou, láka najmä milovníkov dobrého jedla pripravovaného na ohni.

„Nový kiosk ponúka autentickú gastronómiu v bezprostrednom kontakte s prírodou,“ povedal generálny manažér rezortu VILLA SANDY Branislav Kováč. Základom jeho konceptu je idea Novej kuchyne Slovenska.

„Ponuka je založená na kvalitnom mäse, čerstvej zelenine a šalátoch, poctivom domácom pečive i koláčoch, ktoré sú pripravené na rôzne, najmä sezónne spôsoby. Srdcom kuchyne prevádzky je rotisseria (miesto, kde sa na otáčavých ražňoch a griloch pripravujú veľké kusy mäsa – pozn. red.). Vďaka tomuto spôsobu prípravy, ostáva zachovaná autentická forma i chuť jedla,“ prezradil šéfkuchár rezortu Jozef Hromják.

Hostia sa v kiosku nemusia obmedzovať priestorom, ročným obdobím, ani fixnou ponukou. Sloboda výberu jedál a chutí je totiž pre novú prevádzku typická. Jedlo si môžete zobrať so sebou, alebo skonzumovať priamo na mieste v rezorte pred kioskom alebo v mimoriadne obľúbenej sklenenej bubline, tzv. Allpode.

„„Kryté vyhrievané posedenie sme v rezorte pre našich hostí pripravili, aby mali možnosť užiť si vonkajšie priestory počas celého roka a v teplejších mesiacoch aj v prípade nepriaznivého počasia. Allpod sa rýchlo stal obľúbeným miestom posedenia. Komfortne sa tam zmestí 8 ľudí,“ povedala marketingová manažérka rezortu VILLA SANDY Ivana Halászová. Uviedla, že v závislosti od jej narastajúcej popularity možno neskôr pribudnú aj ďalšie takéto posedenia.

Dozvedeli sme sa, že nápad zriadiť takýto typ posedenia sa nezrodil v Košiciach, ale v New Yorku, Londýne a iných svetových metropolách, v čase kovidových obmedzení. „Inšpirovali sme sa svetovými trendmi. Exteriér je pre hostí otvorený celoročne, znamená, že aj v zime. Hostia sú tam v teple a nechýba ani osvetlenie. Po návšteve kiosku, kde si hostia kúpia jedlo alebo nápoje, si tak môžu pokojne posedieť a užívať si svoj výber,“ poznamenala Halászová. Prezradila, že ak počas letnej sezóny bude záujem hostí o posedenie v letnej záhrade i bubline, je možné, že rozbehnú obsluhu aj v exteriéri.

Návštevníci parku, ktorých vylákalo von príjemné, skôr jarné ako zimné počasie, si môžu prechádzky v zóne oddychu konečne plnohodnotne užívať.

POINT poskytne zázemie napríklad zaľúbeným párikom, rodinám s deťmi, psičkárom či športovcom, všetkým tým, ktorí mali doposiaľ pomerne obmedzené možnosti vychutnať si jedlo len vo vnútorných prevádzkach. „Vytvorili sme tak pridanú hodnotu, ktorá v košickom Mestskom parku doteraz chýbala. Finálnu kombináciu jedál si pritom vytvárajú zákazníci sami. Rovnako si slobodne vyberú miesto, kde si ho vychutnajú,“ doplnila Halászová.

POINT počas celého roka bude k dispozícii denne od 11.00 do 22.00 hod. K ponuke sú plánovaná aj služba take away (možnosť objednať si jedlo v dohodnutom čase a na určenom mieste, pozn. red.), donáškový servis, možnosť rezervácie jedál a nápojov na vyzdvihnutie či piknikový servis.

V budúcnosti bude prevádzka tvoriť zázemie aj pre hostí, ktorí si budú v rezorte užívať športové aktivity ako tenis či zimné korčuľovanie. Ľahkú dostupnosť z iných časti Košíc uľahčí možnosť zaparkovať svoje auto v podzemnom nonstop parkovisku s kapacitou viac ako 90 miest.

Rezort VILLA SANDY sa bude postupne ďalej rozrastať. „Pribudnú exteriérové tenisové kurty a taverny s otvorenou kuchyňou. Prvý 5* hotel v regióne, wellness, ďalšie reštauračno-kaviarenské prevádzky a športové zázemie plánujeme otvoriť ešte v tomto roku,“ uzavrel Branislav Kováč.


Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok