Košice majú architektonický skvost. Púta prepojením súčasnosti s históriou a vynikajúcim jedlom 

Lákadlom pre milovníkov kvalitných jedál a nápojov isto budú prémiová reštaurácia a tradičná kaviareň SEVEN, do ktorých sa návštevníci presunú z príjemného prostredia vstupného foyeru. „Kým naši hostia budú čakať na objednané jedlo, alebo pri jeho konzumácii, môžu nazerať na prácu kuchárov vďaka otvorenej kuchyni. Prevádzka je svojím zameraním orientovaná na zážitkovú gastronómiu,“ povedal generálny manažér rezortu VILLA SANDY Branislav Kováč.

Renomovaný šéfkuchár Jozef Hromják spresnil, že spolu so svojím tímom majú ambíciu priniesť do Košíc nové gastronomické štandardy. „Chceme uplatňovať myšlienky novej kuchyne Slovenska, ktorá má za cieľ posunúť ju na svetovú úroveň, a to tak, aby sa v nej našlo čo najširšie spektrum zákazníkov.“ Poznamenal, že momentálne budú ponúkať len obedy a večere, neskôr pribudnú aj raňajky. „Každý deň budeme pripravovať pre našich hostí čerstvé jedlo, na obed v krátkom á la carte. Večer ponúkneme degustačné 3-, 5- a 7-chodové menu. Boli by sme radi, keby práve tento servis bol realizovaný tak, že si ho naši hostia zahovoria formou objednávky,“ uviedol šéfkuchár.

Mohlo by Vás zaujímaťVeľká investícia vo Vysokých Tatrách: Zo socialistickej zotavovne vznikne moderný apartmánový dom

Snahou šéfkuchára a jeho tímu je postupne zaradiť do ponuky novinky – špeciality, ktoré budú typické práve pre ich rezort, prípadne región Košice. Pri príležitosti otvorenia rezortu šéfkuchár Jozef Hromják a jeho tím predstavili hosťom autorský dezert, pod ktorý sa veľkou mierou podpísala cukrárka Carolina Garcia, pôvodom z Mexika, ktorej meno sa rokmi pôsobenia v metropole východu stalo v jej odbore pojmom.

„Pre zákusok Villa Sandy sú charakteristické čokoláda, maslo, veľa ovocia a lásky,“ povedal s úsmevom šikovný tandem. Novootvorený rezort však nie je „len“ o reštaurácii a kaviarni, priestor dopĺňajú salóniky, vinotéka a galérie pre tých, ktorí dávajú prednosť separé. V lete bude možnosť posedieť si vonku na dvoch menších terasách. Generálny manažér Branislav Kováč priznal, že pôvodným zámerom bolo otvoriť kompletný rezort, ale vzhľadom na covidové obdobie sa to nedalo. Marketingová manažérka Ivana Halászová pripomenula, že po prvej etape obnovy a budovania rezortu prídu ďalšie.  

V reštaurácii bude možné nahliadnuť do otvorenej kuchyne na prácu kuchárov. Foto: Daniela Pirschelová

„Už 12. februára sa v druhej vlne môžu Košičania tešiť na otvorenie celoročného exteriérového kiosku POINT, ktorý ponúkne širokej verejnosti „parkfoodový“ koncept autentických jedál pripravovaných na ohni. Cenovo budú prístupné pre každého. Ďalšie časti rezortu, vrátane prvého 5* hotela v regióne, wellness, dvoch nových reštauračno-kaviarenských prevádzok či profesionálneho športového zázemia pre tenis a korčuľovanie plánujeme otvoriť v priebehu roka 2024,“ znie príjemná informácia. 

Generálny manažér rezortu Branislav Kováč bol pripravený odpovedať na otázky novinárov. Foto: Daniela Pirschelová

Mohlo by Vás zaujímaťFOTO a VIDEO Rudolf Schuster to roztočil vo veľkom štýle: Oslava, akú Košice dlho nezažili

Motorizovaní hostia sa nemusia obávať, kde zaparkujú svoje vozidlá, súčasťou slávnostného otvorenia rezortu bolo aj sprístupnenie podzemného parkoviska s kapacitou viac ako 90 miest. Bude dostupné nonstop nielen zákazníkom, ale aj pre verejnosť. Cena parkovania bude obdobná ako bežne v centre Košíc. „V súlade s naším ekologickým zameraním budú súčasťou parkovacích služieb aj nabíjacie stanice pre elektromobily,“ uzavrela Ivana Halászová.

Ikonickú budovu postavil v roku 1909 v danej dobe uznávaný architekt a staviteľ Július Sándy, a práve po ňom pomenovali nový rezort.   

Generálny manažér Branislav Kováč informoval prítomných o obnove ikonickej stavby. Foto: Daniela Pirschelová Krájanie autorského rezu s názvom rezortu. Na zábere šéfkuchár Jozef Hromják a cukrárka Carolina Garcia, pôvodom z Mexika. Foto: Daniela Pirschelová Prémiová reštaurácia ponúka hosťom iba čerstvé jedlá. Foto: Daniela Pirschelová Generálny manažér rezortu Branisláv Kováč prestrihnutím pásky sprístupnil nový rezort verejnosti. Foto: Daniela Pirschelová Interiér je zaujímavý neobyčajnými detailmi. Foto: Daniela Pirschelová Rezort má dostatočný počet personálu. Foto: Daniela Pirschelová Autorský rez vytvoril tím pri príležitosti otvorenia rezortu. Foto: Daniela Pirschelová Vpravo s mikrofónom je šéfkuchár Jozef Hromják, vedľa neho členovia jeho tímu. Foto: Daniela Pirschelová Obsluhujúci personál je pripravený vyhovieť požiadavkám hostí. Foto: Daniela Pirschelová Generálny manažér Branislav Kováč a marketingová manažérka Ivana Halászová vítali pozvaných hostí. Foto: Daniela Pirschelová Krájanie autorského rezu s názvom rezortu. Na zábere šéfkuchár Jozef Hromják a cukrárka Carolina Garcia, pôvodom z Mexika. Foto: Daniela Pirschelová Korčuľovaniu holdovali mnohí Košičania. Zdroj foto: wikimedia Rekonštrukcia prinavrátila secesnej NKP jej pôvodnú podobu (záber z roku 1918). Foto: archív Ladislav Rovinský Na klzisku pred niekdajším „Korčuliarskym pavilónom“ súťažili aj košickí hokejisti. Foto: archív Ladislav Rovinský Na archívnom zábere z roku 1916 je pohľad na klzisko v košickom mestskom parku, Foto: HistoricKE