Voliči Štefana Harabina zrejme v druhom kole zahrajú straníckou kartou

Voliči neúspešného kandidáta Štefana Harabina sa budú pred druhým kolom prezidentských volieb rozhodovať zrejme stranícky. Ide totiž o ľudí, ktorí v minulosti podporovali predovšetkým Smer a potom aj SNS. V rozhovore pre Štandard to uviedol sociológ Václav Hřích z agentúry AKO.

Harabin Štefan Harabin. Foto: Pavol Zachar/TASR

Minulý týždeň pred veľkonočným sviatkami sa odohrala v tíme harabinovcov chaotická udalosť. Agentúra SITA a aj Štandard zverejnili správu, že Harabin dá svoj hlas v druhom kole Pellegrinimu. Vychádzali z doručeného e-mailu z tímu Harabinovej kampane. 

Harabin však túto správu odmietol s vyhlásením, že on nič také nevydal. Zopakoval svoje slová z volebnej noci, že jeho voliči sú inteligentní a vzdelaní a vedia, čo majú robiť. Neúspešný kandidát z prvého kola zároveň zbavil funkcie manažéra svojho volebného štábu Miroslava Jureňu, ktorý e-mail médiám rozposlal. Podľa Jureňu Harabin pôvodné znenie vyhlásenia odsúhlasil.

Ide hlavne o voličov Smeru a aj SNS


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.