Pellegriniho ústretový krok ku konzervatívnym voličom. Ministerstvo zrušilo transsexuálne štandardy

Peter Pellegrini mieri na konzervatívcov. Krátko pred druhým kolom prezidentských volieb ministerka Zuzana Dolinková z Hlasu ruší Štandardný postup týkajúci sa transsexuality. Znamená to zastavenie liberalizácie úradných zmien pohlavia.

Dolinková Zuzana Dolinková. Foto: TASR/Jakub Kotian

„Ministerstvo zdravotníctva s účinnosťou od 3. apríla 2024 ruší Štandardný postup pre diagnostiku a komplexný manažment zdravotnej starostlivosti o dospelú osobu s transsexualizmom. Dôvody vyplývajú z aplikačnej a procesnej praxe,“ uvádza na svojej webovej stránke ministerstvo zdravotníctva.

Tarabova podmienka

Podľa informácii Štandardu stojí za zrušením štandardného postupu dohoda medzi Petrom Pellegrinim a stranou SNS, najmä vicepremiérom Tomášom Tarabom. Ten mal týmto krokom podmieniť svoju podporu Pellegrinimu v druhom kole prezidentských volieb ako predpoklad na osobné angažovanie sa v predvolebnej kampani v konzervatívnom spektre.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.