Má Slovensko v Rusku horšiu povesť ako Maďarsko?

Ťažko v dejinách nájdete obdobie, v ktorom mali Maďari v Moskve lepšie meno ako Slováci. V nedávnych rokoch to tak bolo, pričom na význame to nabralo práve počas Ficovej vlády. Profesor Vasil Lipitsky píše, prečo k tomu došlo a ako je to dnes.

Vystúpenie Putina vo Federálnom zhromaždení Vladimir Putin. Foto: TASR/AP

Medzinárodný komentariát bol vždy dôležitou súčasťou obsahu ruských (predtým sovietskych) médií, aj keď je obsahom a výkladom často podriadený predovšetkým propagandistickým účelom. V sovietskych časoch mali prioritu správy o triednom boji robotníkov vo svete proti ich utláčateľom. Teraz je tým hlavným postoj vybraných štátov a ich politikov k situácii okolo Ukrajiny.

Čitateľa asi neprekvapí, že informácie o Slovensku nie sú na stránkach a v éteri ruských médií príliš bežné. Sú však chvíle, keď záujem o našu krajinu výrazne stúpa, hoci pozornosť nie je vždy priateľská.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.