Ivan Kmotrík ml.: Liga majstrov bude naším snom, až dokým sa nám to nepodarí

Football industry meets at 'Defending European Football for All' forum in Prague Ivan Kmotrík ml. Foto: Profimedia.sk

Slovan Bratislava tento rok opätovne ovládol najvyššiu slovenskú futbalovú súťaž. Triumfoval šiestykrát po sebe a prvenstvo tentoraz obhájil dominantným spôsobom vo výraznom predstihu. Na konci sezóny mal napokon šestnásťbodový náskok.

Bratislavčania si znovu zahrali aj v pohárovej Európe. V skupinovej fáze Konferenčnej ligy obsadili druhé miesto v spoločnosti francúzskeho Lille, slovinskej Olimpie Ľubľana a faerského Klaksvíku. V šestnásťfinále nestačili na rakúsky Sturm Graz.

Tréner Vladimír Weiss starší počas ročníka viackrát apeloval na vedenie klubu, aby káder posilnilo a omladilo. V zime sa nedočkal a stav začína byť kritický. Slovan preto bude mať počas medzisezónneho obdobia plné ruky práce.

Belasí už s budovaním kádra na ďalšiu sezónu začali. Nové zmluvy podpísali Vladimír Weiss mladší (2025), Juraj Kucka (2025), Lukáš Pauschek (2025) a Kenan Bajrič (2028). Na trvalý prestup klub získal aj Davida Strelca (2028) a Marka Toliča (2026), ktorí boli dosiaľ v Bratislave na hosťovaní.

Čo najskôr musí vedenie vyriešiť otázku gólmana, pretože hosťovanie z Crvenej zvezdy Belehrad sa skončilo Milanovi Borjanovi a klub tak zostal bez brankárskej jednotky.

Po skončení sezóny 2023/2024 poskytol vybraným zástupcom médií rozhovor generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík mladší. Okrem uplynulého ročníka sa vyjadril aj k prestupom, budúcnosti trénera Vladimíra Weissa staršieho, ale aj ďalším cieľom.

Titul ste tento rok získali v predstihu, aké sú emócie po skončení sezóny?

Každý titul si vážime, takisto aj tento. Som veľmi rád, že sa nám to podarilo dotiahnuť do úspešného konca. Nikde nie je jednoduché získať titul – či je to na Slovensku alebo kdekoľvek na svete, a nám sa to podarilo šesťkrát po sebe. To znamená, že ten úspech je veľký. Veľmi si to ceníme všetci v klube, je to zároveň záväzok do ďalšej roboty. Teraz sa chceme dobre pripraviť na ďalšiu sezónu.

Už ste začali s budovaním kádra na ďalší ročník a predĺžili ste zmluvy s viacerými lídrami…

Pre nás bolo dôležité najskôr si upratať vo vnútri klubu, aby sme vedeli, s čím môžeme rátať do ďalšej sezóny. Teraz je obdobie na to, aby sme to dobre doplnili, aby sme sa dobre pripravili a verím, že Slovan bude v ďalšej sezóne ešte silnejší, že Tehelné pole bude ešte viac zaplnené, a že Slovan bude ďalej napĺňať svoj potenciál v ešte väčšej miere ako doteraz. Je tu veľký priestor na zlepšenie a verím, že sa nám to podarí v ďalšej sezóne.

Ivan Kmotrík ml. a Vladimír Weiss ml. Foto: Martin Baumann/TASR

Pokračovať budú Kucka aj Weiss mladší, čo to pre Slovan znamená?

Je to veľmi dôležité. „Kuco“ aj Vlado sú dôležití hráči, sú to osobnosti v kabíne aj na ihrisku. Veľmi nám pomohli v tých rozhodujúcich momentoch v kvalifikácii a naďalej ťahali mužstvo aj počas celej sezóny. Pre nás teda bola priorita toto vyriešiť a to sa nám podarilo. Som nesmierne rád, že budú pokračovať. Je to základný kameň mužstva do ďalšej sezóny. Teraz už je iba na nás, aby sme urobili tie správne rozhodnutia a doplnili to mužstvo tak, aby bolo ešte silnejšie.

Kedy môžu fanúšikovia čakať predstavenie prvých posíl?

Juraj Kucka a Ivan Komtrík ml. Foto: Pavel Neubauer/TASR

Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami