Zdeněk Charvát: Boli tam chyby, ale reakčný čas Ficovej ochranky bol adekvátny

Experti z obrazovky by v podobnej situácii zhoreli, reakčný čas ochranky bol adekvátny, ochrankárov, ktorí pochybili, by som prepustil, hovorí po atentáte na premiéra Roberta Fica Zdeněk Charvát, bezpečnostný expert so skúsenosťami z Iraku a Afganistanu.

Zdeněk Charvát, instruktor osobních ochránců, Hard Task. Zdeněk Charvát, foto: Profimedia

Väčšina médií priniesla názory bezpečnostných expertov, ktorí tvrdia, že reakcia ochranky premiéra Roberta Fica na útok bola jednoducho povedané fiaskom. Vy to však nevidíte až tak čierne, prečo?

Ja sa viem do toho vžiť, viem si to predstaviť, živil som sa tým v Európe, ako aj v Iraku a Afganistane. Keďže ľudí často trénujem, viem aké reakčné časy majú tí najlepší z najlepších, viem, aké ich majú tí zlí a viem si z toho vytvoriť nejaký priemer.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.