Deň v skratke: Hlas povedie Šutaj Eštok, koaličná nedohoda na šéfovi parlamentu. Orbán vidí manéver

Pellegrini položil ruku na Šutaja Eštoka. Po piatku sa politicky potvrdilo, že jediným kandidátom predsedníctva Hlasu na nového predsedu strany je Matúš Šutaj Eštok. Jednohlasne o tom rozhodli na predsedníctve strany. Výber tém pripravuje Ľuboš Kubín.

Desať poslancov Národnej rady (NR) SR za Smer-SD sa pridáva k projektu Petra Pellegriniho. Bratislava 16. júna 2020. Foto: TASR/Jaroslav Novák Desať poslancov Národnej rady (NR) SR za Smer-SD sa pridáva k projektu Petra Pellegriniho Bratislava. 16. júna 2020. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Minister vnútra získal podporu všetkých členov predsedníctva, aby sa stal nástupcom Petra Pellegriniho a novým predsedom druhej najsilnejšej vládnej strany. V piatok o tom rokovalo a hlasovalo najvyššie vedenie strany.

Matúš Šutaj Eštok okrem pozície ministra doteraz pôsobil ako generálny manažér strany. Dlhodobo bol najbližším spolupracovníkom Petra Pellegriniho, pracoval pre neho ako vedúci na Úrade vlády SR v rokoch 2018 až 2020, predtým ako generálny tajomník služobného úradu, Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu, poslanecký asistent, poradca či riaditeľ odboru vnútornej správy na ministerstve školstva, keď tam pôsobil Pellegrini.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami