Médiá: Pápež František tvrdo odmietol prítomnosť homosexuálov v seminároch

Pápež František rázne odmietol, aby bolo mladým homosexuálom umožnené pripravovať sa na kňazské povolanie v seminári. Vyjadril sa tak vraj za zatvoreným dverami pri stretnutí s viac ako 200 členmi talianskej biskupskej konferencie pred týždňom v pondelok. Informujú o tom viaceré talianske médiá vrátane denníkov La Repubblica či Corriere della Sera.

Italy Pope World Children Day Pápež František. Foto: Profimedia.sk

Stretnutie  v starej vatikánskej synodálnej sieni trvalo približne jeden a pol hodinu. Ide o udalosť, ktorá sa koná dvakrát ročne a biskupi majú možnosť adresovať na pápeža priame otázky. Ako informovali talianske médiá,  jeden z prítomných biskupov sa Františka opýtal, čo má robiť, ak na dvere seminára klope homosexuál, ktorý sa k svojej orientácii otvorene hlási.

„Pápež odpovedal rozhodne negatívne, pričom zdôraznil, že rešpekt patrí každému človeku bez ohľadu na jeho sexuálnu orientáciu,“ píše jezuitský magazín America, ktorému túto informáciu potvrdil zdroj, ktorý si neželal byť menovaný. Informácie mu údajne poskytli traja prítomní talianski biskupi.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami