Originálne tipy na letné tábory. Čo si rodičia pri výbere všímajú

skautský stanový tábor, Vočko, 21. roj Světlušek, Světlušky, skaut skauti, oběd, táborová kuchyně, ešus, ešusy, mytí nádobí Deti v skautskom tábore. Foto: Profimedia

S blížiacim sa termínom letných prázdnin sa v mnohých rodinách už tradične rieši otázka, ako deťom vyplniť voľný čas. Často skloňovanými návrhmi sú letné detské tábory. Štandard sa preto pozrel na súčasnú ponuku na trhu, prostredníctvom ankety sme zisťovali, aké sú kritériá rodičov na výber vhodného tábora a prinášame aj tipy na niektoré netradičné a atraktívne, ako sú vojenské či astronomické tábory.

Na Slovensku každoročne ponúkajú detské letné tábory mnohé novovznikajúce, ale aj už známe cestovné kancelárie, organizácie, obce a rôzne občianske združenia, ktoré v tomto čase ponúkajú aj first minute zľavy, preto je vhodné využiť relatívne dobrý čas na vyhľadanie a rezervovanie toho pravého tábora pre vaše dieťa.

Organizátori, najmä tí dlhoroční a „zabehaní“, majú už svoje skúsenosti, mnohé recenzie, ktoré sa dajú vyhľadať a pozrieť. Poznajú nároky detí a rodičov, čo je pre nich dôležité, na čo treba klásť dôraz, čo sú citlivé témy. Podľa ich skúseností je prvoradá bezpečnosť detí v táboroch a kvalitný animátorský kolektív zodpovedných a profesionálnych vedúcich, ktorým väčšina organizátorov zabezpečuje akreditované vzdelávanie.

Čo ovplyvňuje rozhodnutie rodičov?


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami