Pomalšie rozbehy Holandska a Anglicka

Neboli to oslnivé výkony Holandska a Anglicka, ale stačili na naplnenie prognóz. Prvých sedem zápasov ME 2024 tam má len jeden prekvapujúci výsledok: Slovinsko neprehralo s Dánskom. 

Snímka obrazovky 2024-06-17 o 6.46.26 Holandský hráč Cody Gakpo (tretí sprava) strieľa úvodný gól počas zápasu D-skupiny Poľsko - Holandsko na ME 2024. Foto: TASR/AP

Holandsko neimponovalo pri vstupe do šampionátu. V skupine D zdolalo Poľsko 2:1, ale nezanechalo dojem tímu, ktorý má odhodlanie mieriť k najvyšším métam. Individuálna kvalita je nesporná a azda prvýkrát na MS alebo ME má v mužstve oranžovaných hodnotovú prevahu obrana na čele s Virgilom van Dijkom.

Poliakom však stačila štandardná situácia, rohový kop, a Holanďania boli v problémoch. Denzel Dumfries nezachytil pohyb Adama Buksu a útočník, ktorý hral namiesto zraneného Roberta Lewandowskeho, hlavou skóroval. Pred gólom aj po ňom malo Holandsko prevahu, v prvom polčase jasne dominovalo. Mohlo vyhrávať 3:1 či 4:1, ale zmohlo sa len na vyrovnávajúci gól Codyho Gakpa, ktorý padol s prispením stopéra Bartosza Salomona, ktorý blokoval strelu spoločne s Janom Bednarekom, ale trestuhodne sa pritom otočil Gakpovi chrbtom.  


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.