Psychologička: Ak dieťa prosí o odvoz z tábora viac dní za sebou, rodičia by mali spozornieť

Rodičia by nemali tlačiť dieťa do niečoho, čo samo nechce. Napríklad prihlásiť dieťa, ktoré nemá vzťah k športu, na futbalový tábor, lebo majú pocit, že by malo mať viac pohybu, hovorí pre Štandard psychologička Výskumného ústavu detskej psychológie a patopsychológie (VÚDPaP) Ľubica Kövérová.

WhatsApp-Image-2024-06-21-at-19.05.12-1-1024x681 Psychologička Výskumného ústavu detskej psychológie a patopsychológie (VÚDPaP) Ľubica Kövérová. Foto: Kristóf Gremsperger

Rozprávali sme sa aj o tom, ako pripraviť dieťa na jeho prvý pobytový tábor, aj čo v prípade, ak v ňom maloletý spozoruje či sám zažije šikanovanie. Osobitnou témou boli mobilné telefóny a častý kontakt s rodičmi. Ovplyvňuje práve ten úspech adaptácie či prílišnú plačlivosť? Viac sa dočítate v rozhovore.

Blíži sa sezóna letných táborov, prečo by sme ich mali deťom dopriať a aké z nich pre ne plynú výhody?


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.