Prihlásenie do účtu!
Boli ste úspešne prihlásený do Vášho účtu.

Smer sa po eurovoľbách vracia k dvojtvárnej politike

Pred eurovoľbami sa Smer zahral na rebela a národnú stranu, ktorá chcela zhltnúť voličov Republiky. Krátko po nich sa vyhlásil za súčasť víťazných „národno-konzervatívnych síl“, ktoré v súčte získali najviac poslancov. A nakoniec… Nakoniec Smer s Hlasom klopú na dvere eurosocialistov s otázkou, či by ich nevzali späť. Starý zlozvyk, ktorý predvádzajú, sa volá dvojtvárnosť.

image-4 Robert Fico v prvom videopríhovore po atentáte. Reprofoto: Facebook.

V Smere to síce nekomentujú, no ich zámer vrátiť sa do frakcie eurosocialistov je jasný. Na rokovaniach lídrov EÚ to priznal prezident Pellegrini. Zastupoval tam premiéra Fica.

Pellegrini odkázal, že europoslanci Smeru a Hlasu podporia Antonia Costu na prezidenta EÚ. No očakávajú, že eurosocialisti prehodnotia rozhodnutie, ktorým im pozastavili členstvo vo frakcii. Bol to aj portugalský socialista Costa, kto mal vážne výhrady k SNS a prispel k tomu, že Smer s Hlasom po voľbách 2023 skončili v europarlamente na trestnej lavici. Mimo politickej frakcie.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.