Recall vo Windows 11: Pomocník či špión?

Devätnásteho júna vyšla nová verzia 24H2 operačného systému firmy Microsoft. Je určená výhradne pre počítače spĺňajúce špecifikáciu Copilot+PC, teda pripravené na spracovanie úloh umelej inteligencie(AI). Kontroverznú funkcionalitu „Recall“ však neobsahuje. Čo sa stalo?

Seattle, USA. 21st May, 2024. Satya Nadella, CEO of Microsoft, speaks on stage at the Build developer conference. Credit: Andrej Sokolow/dpa/Alamy Live News Seattle, USA. 21st May, 2024. Satya Nadella, CEO of Microsoft, speaks on stage at the Build developer conference. Credit: Andrej Sokolow/dpa/Alamy Live News. Credit line: Profimedia

AI je motorom súčasného priemyslu informačných technológií. Všetci významní hráči predstavujú svoje riešenia. Problémom je, že AI častokrát naráža na ochranu súkromia či autorských práv.

Firma Meta, na základe hromadnej kritiky, pozastavila štart projektu tréningu umelej inteligencie na užívateľských dátach, plánovaný od 26. júna.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.